|

Elektrikli araç sahiplerine İBB'den sevindirici haber

Çevre dostu elektrikli otomobil kullanıcılarına İBB den sevindirici haber geldi. İSPARK'a kurulması planlanan şarj istasyonlarında elektrikli araç sahipleri, kredi kartı veya İstanbulkart kullanarak araçlarını şarj edebilecek.

Yeni Şafak
13:16 - 9/01/2017 Pazartesi
Güncelleme: 13:21 - 9/01/2017 Pazartesi
Yeni Şafak

Türkiye'de elektrikli otomobillerin artması ile birlikte şarj istasyonları büyük önem taşımaya başladı. Bu durumu göz ardı etmeyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İSPARK alanlarına elektrikli otomobiller için şarj istasyonu kurmaya başladı.



2010 yılında çevre dostu elektrikli araçlara yönelik çalışma başlatan İSPARK, ilk etapta pilot olarak belirlenen beş otoparkında dolum ünitelerini kurmuştu. Akabinde devam eden yıllar içinde farklı üretici firmalarla görüşülerek bu sayı arttırdı. Beşiktaş Balmumcu Katlı Otoparkı, Bostancı Açık Otoparkı, Cihangir Katlı Otoparkı, Kadıköy Açık Otoparkı, Merter Katı Otoparkı ve Ümraniye Katlı Otoparkı'nın da aralarında bulunduğu 12 noktada şarj dolum üniteleri kurdu.





Şarj istasyonu kurulan park alanlarının her birinde şimdilik 2 araç aynı anda şarj edebiliyor. Bu uygulamayı genişletmek için fizibilite çalışmaları yürüten İBB, tüm İSPARK alanlarına şarj istasyonu kurmayı hedefliyor. Bu uygulama hayata geçtiğinde elektrikli araç sahipleri, Kredi kartı veya İstanbulkart'ını kullanarak İSPARK'larda araçlarını şarj etme imkanı bulabilecekler.


#İBB
#İSPARK
#Elektrikli otomobil
7 yıl önce