|

Elektrikli araçları kablosuz şarj eden yol geliştirildi

İsrail hükümeti ve ElectRoad adlı şirket ortak çalışmaları sonucunda yollara yerleştirdiği yeni teknolojiyle elektrikli araçları sürüş esnasında kablosuz şarj eden teknoloji geliştirdi. Eilat şehriyle Ramon Uluslararası Havaalanı arasındaki yaklaşık 20 kilometrelik yolda test edilecek teknoloji başarılı bulunursa, bütün dünyaya yayılacak ve elektrikli araç kullanılabilirliğini arttıracak.

Yeni Şafak ve
12:27 - 16/05/2017 Salı
Güncelleme: 14:26 - 16/05/2017 Salı
Yeni Şafak
Elektrikli araçları kablosuz şekilde şarj edecek teknolojinin yakın gelecekte kullanıma sunulması bekleniyor.
Elektrikli araçları kablosuz şekilde şarj edecek teknolojinin yakın gelecekte kullanıma sunulması bekleniyor.

İsrail hükümetiyle birlikte çalışan bir şirket ile elektrikli otobüsler üzerine çalışmalar yapan ElectRoad şirketi, sürüş esnasında elektrikli araçların kablosuz şarj edilmesini sağlayan teknolojiyi geliştirmek için işbirliği yaptı.


Futurism’in haberine göre geçtiğimiz günlerde Tel Aviv'deki yaklaşık 1 kilometrelik alanda yapılan test sürüşüyle denemeleri yapılan yol teknolojisi 2018 yılında Eilat şehriyle Ramon Uluslararası Havaalanı arasındaki yaklaşık 20 kilometrelik yola yerleştirilecek ve burada test edilecek.


Elektromıknatıslar kullanılarak çalışan ve yollara gömülü bakır plakaların elektrikli araçların altına yerleştirilen bakır plakalarla etkileşime girerek güç üretilmesi sonucunda kablosuz olarak çalışan teknoloji sonucunda oluşan enerji, araç şarj olduğunda da ek bir bataryaya güç depolayarak çalışmaya devam edecek.


Teknolojiyle ilgili en büyük sorunun ise yollara yerleştirilme süresi olarak görünüyor. ElectRoad şirketinden yapılan açıklamaya göre, her gün 1 kilometrelik yola yerleştirilebilecek yol teknolojisi, bir yıl gibi bir sürede sadece 365 kilometre yola yerleştirilebilir olarak gözüküyor.


ElectRoad'un genel müdürü ve kurucusu Oren Ezer’in açıklamasına göre, bu teknolojinin daha yeşil bir dünyaya işaret ettiğini ve ilerleyen zamanlarda da araçların frenleme sırasında ürettiği enerjiyi elektriğe çevirerek araçları besleyecek teknoloji üzerine çalıştıklarını belirtti.


Elektrikli araç kullanmayı kolaylaştıracak ve yaygınlaştıracak teknolojilerden biri olan yeni yol teknolojisi ayrıca çevreye kirli gazlar salınımını da azaltmayı teşvik edecek.


#Yol
#Elektrikli araç
#ElectRoad
7 yıl önce