|

Elon Musk Donald Trump’ın ekibine katıldı

SpaceX ve Tesla CEO’su Elon Musk ve Uber CEO’su Travis Kalanick, ABD’nin seçilmiş başkanı Donald Trump’ın bir tür danışma kurulu işlevi görecek olan Strateji ve Politika Forum’una katıldı.

Yeni Şafak
11:24 - 15/12/2016 Perşembe
Güncelleme: 11:29 - 15/12/2016 Perşembe
Yeni Şafak

ABD'nin yeni başkanı Trump'a ekonomik ve ticari konularda tavsiyede bulunacak olan ve düzenli aralıklarla bir araya gelecek olan Strateji ve Politika Forumu'na katılan yeni isimler SpaceX ve Tesla CEO'su Elon Musk ve Uber CEO'su Travis Kalanick

. Bu ay içerisinde oluşturulan 'danışma kurulu'nun üye sayısı son eklemelerle beraber 19'a ulaştı. Bu arada söz konusu üyeler arasında Disney CEO'su Bob Iger, PepsiCo CEO'su Indra Nooyi ve IBM CEO'su Ginni Rometty gibi isimlerde yer alıyor.



Strateji ve Politika Forumu ABD'nin yeni başkanına ekonomi konusunda tavsiyelerde bulunacak.

Bu kurulun duyurusu yapıldı. Duyuru ile ABD'nin seçilmiş başkanı Donald Trump ve Silikon Vadisi arasındaki buzların biraz daha eridiği yorumları yapılıyor. ABD başkanlık seçimleri boyunca teknoloji dünyasının en önemli şirketleri Trump ile mesafeli durmuş, hatta birçoğu Clinton'ı destekleyeceğini açıklamıştı. . Sadece teknoloji dünyasının milyarderleri arasında yer alan Facebook yönetim kurulu üyesi Peter Thiel, Donald Trump'a açık biçimde destek vermişti. Tartışmalara rağmen bu kararından vazgeçmeyen Thiel, hali hazırda Trump'ın geçiş ekibinde danışman olarak görev yapıyor.



Trump'ın danışma kurulu hüviyetinde olacak olan yeni forumun Trump yönetimine nasıl bir katkı sağlayacağı önümüzdeki günlerde daha net ortaya çıkacak. Bu arada söz konusu ekibe katılan

Elon Musk

, Trump'ın teknoloji dünyasının önemli isimleriyle bir araya geldiği görüşmeye de katıldı.





#Donald Trump
#Elon Musk
#Strateji ve Politika Forumu
7 yıl önce