|

Elon Musk Tesla logosunun sırrını açıkladı

Dünyaca ünlü milyoner mucit Elon Musk, Tesla için belirlenen logonun ne anlama geldiğini resmi Twitter sayfası üzerinden açıkladı.

Yeni Şafak
16:00 - 7/02/2017 Salı
Güncelleme: 16:08 - 7/02/2017 Salı
Yeni Şafak
Tesla logosunun anlamı şirketin sahibi Elon Musk tarafından açıklandı.
Tesla logosunun anlamı şirketin sahibi Elon Musk tarafından açıklandı.

Markalar için önemli olan logolar markanın stratejisiyle birlikte kuruluş sürecini anlatır ve akılda kalıcı olması için bile yeterli olabilir. Elektrikli otomobillerin ilk duyulduğu andan itibaren ismini duyduğumuz Tesla Motors'un sahibi Elon Musk, şirketin logosu hakkında sorulan sorulara twitter hesabı üzerinden cevap verdi.



Elektrikli otomobiller konusunda önce firmalardan biri olan Tesla, sınıfının da lideri durumunda. Tıpkı SpaceX'in olduğu gibi Tesla'nın logosu da New Jersey merkezli bir tasarım şirketi olan RO-Studio tarafından yapıldı. Menzil değerleri ve hızıyla aklımızda kalan Tesla için belirlenen logo, markanın baş harfi olan “T” ve üzerinde konumlandırılan bir çizgiden oluşuyor. Bu da akla markanın isminin baş harfini temsil ettiği için, böyle bir logo tercih edildi düşüncesini getiriyor. Fakat Musk, bunun böyle olmadığını açıkladı.





Resmi twitter hesabı üzerinden Tesla için belirlenen logonun ne anlama geldiğini açıklayan Musk; “T” harfinin elektrik motorundaki rotorlarda yer alan çubuklardan birisini, “T”nin üzerindeki ikinci çizgininse statörün (Elektrik motorundaki sabit bölüm) bir bölümünü temsil ettiğini belirtti. Musk ayrıca SpaceX'te yer alan “X”'in de roketin yörüngesini temsil ettiğini de belirterek akıllardaki soru işaretlerini ortadan kaldırdı.




Elon Musk Trump’ın yanından ayrılmayacak Tesla Model S P100D böyle rekor kırdı





#Tesla
#Logo
#Elon Musk
7 yıl önce