|

En iyi kamera hangi akıllı telefonda?

Akıllı telefon kamera değerlendirmesi kapsamında Samsung Galaxy S8 Plus, Google Pixel XL, LG G6 ve iPhone 7 Plus karşı karşıya geldi. Farklı mekan ve açılardan çekilen fotoğraflarda ortaya çıkan sonuç bir hayli dikkat çekici oldu.

Yeni Şafak
15:34 - 29/04/2017 Cumartesi
Güncelleme: 15:35 - 29/04/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Kamera testinde LG G6, başarılı fotoğraflarıyla dikkat çekiyor.
Kamera testinde LG G6, başarılı fotoğraflarıyla dikkat çekiyor.

Akıllı telefon satın alırken birçok kritere dikkat ederiz. Hemen herkes telefonun güçlü bir yonga setine, grafik işlemcisine, geniş belleğe ve depolama alanına sahip olmasını ister. Bu özelliklerin bir modelde toplanması ise amiral gemi veya tepe seviye telefon olarak tanımlanıyor. Örneğin Samsung için Galaxy S serisi, LG için G serisi, Huawei için P serisi...

Tabii iPhone ve Google Pixel biraz farklı değerlendiriyor. Zira Apple yılda bir akıllı telefon çıkarıyor ve o telefon da zaten tepe seviye oluyor. Google'ın ise bu zamana kadar piyasaya sürdüğü tek akıllı telefon Pixel de yine üst düzey özelliklere sahip.

Elbette bu amiral gemilerini birbirinden ayıran önemli faktörler bulunuyor. Tasarım ve ekran bu konuda önemli bir ölçüt. Bir diğer kriter ise kamera... Akıllı telefonda kamera teknolojisi o kadar ileri boyuta gitti ki, dijital kameralar neredeyse tarihe karıştı. Artık hemen herkesin cebinde oldukça kaliteli fotoğraf çekebilen akıllı telefonlar bulunuyor. Fakat bu telefon kameralarını da ön plana çıkaran bazı detaylar oluyor.

Bu nedenle The Verge ekibi 4 amiral gemisinin kamerasını mercek altına almış: Galaxy S8 Plus, iPhone 7 Plus, Google Pixel XL ve LG G6.


Birçok kişi bu karşılaştırmayı duyunca Samsung'un veya Apple'ın galip geldiğini düşünebilir. Fakat gerçekler hiç de öyle değil. Örneğin yukarıdaki fotoğrafta renk karşılaştırılması yapılıyor. HDR modunun kapalı olarak çekildiği fotoğraflarda iPhone 7 tamamen hayal kırıklığına neden oluyor. Bunun aksine S8 Plus, Pixel XL ve LG G6'nın daha doğru renk tonu yakaladığı dikkat çekiyor.


İkinci değerlendirmede bu kez detay fotoğraf ele alınıyor. Bu fotoğrafta ise en canlı renk tonunu LG G6'nın yakaladığı göze çarpıyor. Bu anlamda LG'ye en çok yaklaşabilen telefon Google Pixel olmuş. Galaxy S8 Plus ve iPhone 7 ise bu fotoğraftan kırık not alıyor.


Üçüncü fotoğraf ise düşük ışıkta çekim kalitesini yansıtıyor. Bu fotoğrafta bu kez hayal kırıklığı oluşturan telefon LG G6 oluyor. iPhone 7 önceki fotoğraflara göre daha iyi bir iş çıkarırken, birincilik ödülü Google Pixel'e gidiyor. Zira Pixel XL, düşük ışıkta hem canlı renk tonları hem de detaylı görüntü vermeyi başarıyor.


Detay görüntülere baktığımızda maalesef iPhone 7 yine sınıfta kalıyor. LG G6 renkli ve canlı görüntüleriyle ön plana çıkarken, Galaxy S8 ve Pixel XL hemen hemen aynı görüntüyü sağlıyor.


Son olarak bu fotoğrafta da yine LG G6'nın en başarılı görüntüyü kaydettiğini görüyoruz. Galaxy S8 ve iPhone 7 tanıtıldığında, sahip oldukları kamera teknolojisini bir hayli ön plana çıkarmışlardı. Fakat gördüğümüz üzere birçok sahnede LG G6 ve Google Pixel ikisinden de daha başarılı kamera performansı sunuyor.

Testi birincilikle tamamlayan LG G6'nın kamera özellikleri şu şekilde:

  • >
    13-megapiksel çift kamera
  • >
    f/1.8, f/2.4 (geniş açılı)
  • >
    125-derece kamera açısı
  • >
    Optik imaj sabitleyici, CMOS görüntü sensörü
  • >
    30 fps 4K, 60 fps 1080p video kaydı





#Akıllı telefon
#Kamera
#iPhone 7
#Galaxy S8
#LG G6
#Google Pixel
7 yıl önce