|

Facebook dolandırıcıların adınıza hesap açılmasının önüne geçecek

Yaklaşık 2 milyar kullanıcısı bulunan sosyal medya devi Facebook, kullanıcılarının güvenliğini sağlayacak dev bir atılıma imza atmaya hazırlanıyor. Test aşamasında bulunan güvenlik önlemi sayesinde kötünü niyetli insanlar hiçbir şekilde profil fotoğrafınızı indirip adınıza sahte hesaplar açamayacak.

Yeni Şafak ve
12:34 - 23/06/2017 Cuma
Yeni Şafak
Sosyal medya devi Facebook, yeni özelliği ile adınıza sahte hesap açabilecek kötü niyetli insanların önüne geçecek.
Sosyal medya devi Facebook, yeni özelliği ile adınıza sahte hesap açabilecek kötü niyetli insanların önüne geçecek.

Dünyanın en popüler sosyal medya devlerinden biri ola Facebook, kullanıcılarının en özel kişisel bilgilerini dahi bünyesinde barındırıyor. Haliyle bu durum kullanıcılarının güvenliğini tehlikeye atacağından sosyal medya devi, güvenliği sağlamak için çeşitli önlemler alma konusunda büyük atılımlarda bulunuyor.

İşte bu güvenlik önlemlerinden birinin daha üzerine çalışan Facebook, yeni özelliğini Hindistan'da test edilmeye başladı. Sosyal medya platformunun bu yeni özelliği ile kullanıcılarının profil fotoğraflarını koruma altına alıyor. Kullanıcıların profil fotoğraflarını kopyalayarak açılan sahte hesaplar üzerinden dolandırıcılık faaliyetleri yürüten kötü niyetli insanları engelliyor.

Test edilen bu yeni özellik ile artık hesap sahibi izin vermediği sürece kimse kullanıcının profil fotoğrafını indiremeyecek. Yani indirme seçeneğinin bulunup bulunmamasını Facebook kullanıcının tercihine bırakacak. Ayrıca profil fotoğrafı koruma özelliği sayesinde kimse profil fotoğrafınızın ekran görüntüsünü alamayacak ve sizin arkadaş listenizde olmayan kullanıcılar sizin fotoğrafınızı etiketleyemeyecek ve ya paylaşamayacak. Akıllara gelen diğer bir yöntem olan fotoğraflamanın da önüne geçmek için önlem alan sosyal medya devi, görsel koruma özelliği sayesinde resminizi çerçeveleyen mavi bir kalkan ile fotoğrafınız üzerinden her hangi bir işlem yapılmasının önüne geçecek.

Son maddede bahsettiğimiz önlemin dolandırıcıları ne kadar etkileyeceği ise aşikar görünüyor. Her alınan önleme bir alternatif çözüm yöntemi geliştiren kötü niyetli insanlara karşı Facebook başarılı olabilecek mi? Bunu bize zaman gösterecek.

#Facebook
#Dolandırıcı
#Profil fotoğrafı
7 yıl önce