|

Facebook emojiye tepki veren profil fotoğrafı üzerinde çalışıyor

Facebook profil fotoğrafları için ilginç bir geliştirme üzerinde çalışıyor. Apple'ın iPhone X ile tanıttığı Animoji özelliğine benzeyen bu çalışmada gönderilerinize bırakılan emojiler profil fotoğrafınıza yansıyacak.

Yeni Şafak
10:55 - 12/10/2017 Perşembe
Güncelleme: 11:01 - 12/10/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Facebook'un yeni profil fotoğrafı emojilere göre tepki verecek.
Facebook'un yeni profil fotoğrafı emojilere göre tepki verecek.

Facebook’un gelecekteki versiyonlarında profil fotoğrafınız, paylaşımlarınız için bırakılan emojilere göre tepki verebilecek. Facebook, bir fotoğraf ile başlayan ve profil fotoğrafını sanki kısa animasyonmuş gibi gösteren araştırmanın sonuçlarını yayınladı.

Hareketli fotoğraflar yeni bir gelişme değil, son olarak Apple Animoji ile benzer bir teknolojiyi tanıtmıştı. Facebook ise Messenger ve satın aldığı Whatsapp’ta GIF desteği vererek hareketli fotoğrafların daha yaygın hale gelmesini sağladı. GIF’lerin bir çoğu kısa bir videodan veya seri olarak çekilmiş fotoğraflardan oluşuyor. Facebook araştırmacıları ise bu animasyonları tek bir fotoğraf üzerinden yapmaya çalışıyor.

Araştırma ekibi yüz ifadelerini gösteren bir haritayı referans alarak fotoğrafa uygulayabilen bir yazılım geliştirmiş. Sistem yüz ifadelerinin referans olarak alınan videoda nasıl değiştiğini izliyor ve fotoğrafa bu yüz şekillerini veriyor. Bunu yaparken de gönderilere bırakılan emojiler üzerinden gerçekleştiriyor. Örneğin birisi gönderinizi beğendiği zaman profil fotoğrafı gülüyor, üzgün emoji koyduğunda profil fotoğrafı üzülüyor. Aşağıdaki video da daha detaylı olarak görebilirsiniz.

Facebook araştırmacıları Animoji’yi andıran bu özellik üzerinde çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Ekip daha iyi surat ifadeleri oluşturabilmek için videoları ve 3B modelleme yöntemlerini deneyeceğini belirtiyor. Kamera ile yüz ifadelerini tanımaya dayalı teknolojiler sosyal medya devlerinin uzun süre daha ilgisini çekeceğe benziyor.

#Facebook
#Animoji
#Apple
#Profil fotoğrafı
6 yıl önce