|

Facebook kullanıcılarını kameradan izleyebilecek

Facebook'un yeni patenti ile kamera izninin sadece fotoğraf çekmek için değil bilgisayarın kamerası üzerinden ya da telefonun ön kamerasından kullanıcıları izleyebileceği iddia edildi.

Yeni Şafak
11:15 - 13/06/2017 Salı
Güncelleme: 11:16 - 13/06/2017 Salı
Diğer
Dünya çapında 2 milyara yakın kullanıcısı bulunan Facebook, en büyük sosyal ağ platformu olarak biliniyor.
Dünya çapında 2 milyara yakın kullanıcısı bulunan Facebook, en büyük sosyal ağ platformu olarak biliniyor.

Sosyal medya devi Facebook bilim kurgu filmlerini aratmayacak bir özellik ile gündemde.

NTV'nin haberine göre Facebook'un yeni algoritması kullanıcılar ile direkt iletişim kurmasa da, duygularını tahmin etmeye çalışıyor.

BI Insight'ın konuyla ilgili açıklamasına göre 'yüz tanıma' algoritması için Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg 2015 yılında patent aldı.

İddiaya göre, söz konusu patent sayesinde yüz tanıma algoritması telefonların ön kamerayı kullanarak kullanıcıların yüzünü algılıyor ve duygularını tahmin etmeye çalışıyor.

Facebook'un bu hizmeti kullanıma sunup sunmadığına dair henüz resmi bir açıklama bulunmasa da bu sistemin kullanıcıların anı anına izlenmesine olanak sağlayacağı öne sürülüyor.

Başka bir deyişle iddiaya göre, Facebook kullanıcılarını telefon ve bilgisayar kameraları ile anı anına izleyebiliyor. Söz konunu haberin basında yer almasının ardından sosyal medyanın en çok konularından biri haline gelen hadise Facebook'un kurucusu Zuckerberg'in geçtiğimiz yıl bilgisayarın kamerasını bantlamasını yeniden gündeme getirdi.

#Facebook
#Kamera
#Yüz tanıma
#Mark Zuckerberg
7 yıl önce