|

Facebook ve Google'dan 100 milyon dolar çaldı

Litvanyalı bir internet korsanının, iki teknoloji devi Facebook ve Google'ı dolandırarak 100 milyon dolar çaldığı ortaya çıktı. Yemleme yöntemi kullandığı ifade edilen korsan, 20 yıl hapis cezasıyla yargılanıyor. Facebook ve Google sözcüleri ise çaldırdıkları parayı geri alabileceklerini belirtiyor.

Yeni Şafak
12:16 - 29/04/2017 Cumartesi
Güncelleme: 12:39 - 29/04/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Facebook ve Google günümüzde en değerli teknoloji şirketleri arasında yer alıyor.
Facebook ve Google günümüzde en değerli teknoloji şirketleri arasında yer alıyor.

Bilgisayar ve internet kullanımının gelişmesi ve yaygınlaşmasıyla art niyetli insanların sayısında da artış gözlendi. Kolay yoldan para kazanmayı tercih eden internet korsanları, birkaç basit işlemle para çalabiliyor.

Litvanyalı bir hackerın Phishing (oltalama) yöntemiyle Facebook ve Google'dan tam 100 milyon dolar çaldığı ortaya çıktı. Fortune'un haberine göre, 48 yaşındaki Evaldas Rimasauskas, kendini Tayvanlı bir teknoloji üreticisi olarak gösterdi. Siber ortamda Facebook ve Google'a teknolojik ürün desteği sağladığını gösteren hacker, böylece iki teknoloji devinden 100 milyon dolarlık fon sağladı.

  • Phishing:
    'Password' ve 'Fishing' sözcüklerinin birleştirilmesiyle oluşturulmuştur. Türkçe karşılığı yemleme veya oltalama olarak bilinir. Bu siber saldırı çeşidi son dönemin en popüler tekniklerinden biri olarak biliniyor. Her yıl yemleme yöntemiyle siber dolandırıcılar milyonlarca dolar para çalıyor.

İnternet korsanı ele geçirdiği paraları ise Letonya, Kıbrıs, Hong Kong, Slovenya, Macaristan ve Litvanya'daki farklı banka hesaplarına yatırdı.

Fakat çok geçmeden Rimasauskas'ın yaptıkları ortaya çıktı. Facebook ve Google sözcüleri bu olayın gerçek olduğunu doğruladı. Ayrıca bu zamana kadar kaybettikleri parayı geri alabileceklerini de ifade ettiler.

Yakalanan Evaldas Rimasauskas, internet dolandırıcılığı ve kara para aklama gibi suçlarla yargılanıyor. Eğer suçlu bulunursa 20 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalacak.

#Facebook
#Google
#Evaldas Rimasauskas
#Phishing
7 yıl önce