|

Facebook'a USB'li güvenlik

1 milyarı aşkın kullanıcısı bulunan Facebook, şifreler koşununda sıkıntı çeken kullanıcılarına yeni bir yöntem getiriyor. Bu yöntem ile SMS, Mail gibi güvenlik şamalarıyla uğraşmak yerine anahtar haline getirdiğiniz bir USB sayesinde hesabınıza ulaşabilmek mümkün olacak.

Yeni Şafak
14:58 - 27/01/2017 Cuma
Yeni Şafak

Dünyanın en popüler sosyal paylaşım sitesi Facebook, kullanıcılarının kişisel bilgilerini korumak için çeşitli güvenlik önlemleri geliştiriyor. 1 milyarı aşkın kullanıcısı olan platform, üyelerinin çoğunun kişisel bilgilerini bünyesinde barındırıyor. Platformun bu denli büyük yapısı, güvenlik seviyesinin de büyük olmasını gerektiriyor.



Facebook bu güvenliği sağlamak için SMS, Mail, gizli soru ile şifre doğrulama gibi yöntemler kullanıyor. Bunları dahi aşmayı başaran kötü niyetli insanlara karşı her geçen gün güvenlik yöntemlerini geliştirmeye devam ediyor.






Firma şimdi de yukarıda saydığımız güvenlik önlemlerine Yubikey adı verilen yeni bir güvenlik önlemi daha elliyor. Kullanıcılar artık Facebook'a özel kullanacakları bir USB bellek ile güvenlik sorununun önüne geçebilecek. Platform için belirledikleri herhangi bir USB belleği sürücü haline getirerek unuttukları şifreyi yeniden almak için kullanabilecekler. Bir nevi anahtar olarak kullanabilecekler ve bunu yapabilmek için USB'yi bilgisayara takıp Facebook'a bağlanmanız yeterli oluyor.






Ayrıca bu anahtar sadece Facebook üzerinde çalışmıyor. Söz konusu oluşturulan anahtar, Google, GitHup, Salesforce, DropBox, gibi platformlarda da çalışıyor.



#Facebook
#USB
#Yubikey
7 yıl önce