|

Facebook'ta Einstein ile chat yapma imkanı

National Geographic ekibi, yeni dizisi Genius için Facebook'ta Chatbot uygulaması başlattı. Albert Einstein'ın konu alındığı diziyi daha iyi anlayabilmek için Facebook'ta sohbet edilebiliyor. Ayrıca chatbot'ta Einstein ile her konuda konuşulabiliyor.

Yeni Şafak
14:11 - 27/04/2017 Perşembe
Güncelleme: 14:14 - 27/04/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Ünlü fizik teorisyeni ve bilim insanı 1921 yılında Nobel Ödülü'ne layık görülmüştü.
Ünlü fizik teorisyeni ve bilim insanı 1921 yılında Nobel Ödülü'ne layık görülmüştü.

Bilim ve fizikle ilgilenen hemen herkes, hayatının bir bölümünde Albert Einstein ile karşılaşmış ve sohbet etmiş olmak ister elbette. İnsanlık tarihin etkileyecek çok önemli teoriler geliştiren Einstein, gelmiş geçmiş en bilge bilim insanları arasında gösteriliyor.

Einstein 1955 yılında hayata veda etti fakat onunla sohbet edebilmek hala mümkün. Üstelik Facebook Messenger üzerinden...

Yeni Şafak'ın da sunmuş olduğu Facebook Messenger Chatbot uygulamasında artık Einstein ile sohbet edilebiliyor. Üstelik konuşmalar sadece fizik üzerine gerçekleştirilmiyor. Kendisine Albert ismiyle hitap edilmesini isteyen Chatbot, sizle her konuda konuşabiliyor.

Lakin Einstein ile sohbet sadece İngilizce gerçekleştirilebiliyor. Aslında bu bir avantaj sayılabilir. Hem Einstein ile sohbet etme hem de dilinizi geliştirme fırsatını aynı anda yakalayabilirsiniz.

Elbette bu Chatbot, ünlü belgesel kanalı National Geographic'in bir reklam kampanyası. Zira söz konusu kanalda Genius isimli yepyeni bir dizi başlıyor. Bu dizi, Albert Einstein'in hayatını anlatıyor.

Genius dizisinde Einstein'in olgun halini de Karayip Korsanları film serisinden tanıdığımız Geoffrey Rush canlandırıyor.


#Facebook Messenger
#Chatbot
#Albert Einstein
7 yıl önce