|

Facebook'ta tepki çeken yenilik

Facebook mobil uygulamasına gelen son güncellemeyle birlikte, haber kaynağında otomatik yürütülen videoların sesleri de açık oluyor. Birçok kişinin tepkisini çeken bu yeni özelliği devre dışı bırakmak için çok basit bir işlem yapmak gerekiyor.

Yeni Şafak
11:03 - 16/02/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Facebook'un mobil uygulaması hem iOS'ta hem de Android'de en çok kullanılan uygulamaların başında geliyor.
Facebook'un mobil uygulaması hem iOS'ta hem de Android'de en çok kullanılan uygulamaların başında geliyor.

10 yılı aşkın süredir hayatımızda bulunan Facebook, platformu güncel tutmak için sürekli olarak yeni özellikler ekliyor. Bu yenilikler kimi zaman beğenilirken, zaman zaman da eleştiriliyor.



Örneğin otomatik video oynatma özelliği, Facebook kullanıcılarında bir hayli hayal kırıklığına uğratmıştı. Zira bu özellik nedeniyle istenen/istenmeyen tüm videolar otomatik olarak oynatılıyor haliyle mobil internet kotasını dolduruyor. Facebook tabii ki bu özelliği kapatmak için de imkan veriyor. Video ayarlarından otomatik oynatma özelliği kapatılabiliyor.



İşte pek çok kişi tarafından eleştirilen bu özelliğin sonrasında Facebook'a şimdi de otomatik videoları sesli oynatma yeniliği geldi. Eğer akıllı telefonunuzdaki Facebook mobil uygulamasında, videoları otomatik oynatma özelliği açıksa, artık o videoların sesi otomatik olarak açık olacak. Bu da sessiz olmanız gereken bir ortamda sizi zor bir durum içerisine sokabilir.



Elbette birçok özellikte olduğu gibi bu özelliği de devre dışı bırakabiliyorsunuz. Eğer Facebook'un bu yeniliğini beğenmediyseniz aşağıdaki adımları takip ederek iptal edebilirsiniz:





#Facebook
#Video
#Güncelleme
7 yıl önce