|

Faraday Future FF91 resmen tanıtıldı

ABD'li elektrikli otomotiv girişimi Faraday Future, ilk otomobili FF 91'i CES 2017 Fuarı'nda tanıttı. Tesla Motors'a rakip olarak piyasa çıkan Faraday Future, FF 91 ile bildiğimiz otomobil algısını değiştirecek gibi duruyor. Zira 1,050 beygir güç eşdeğerinde elektrikli motora sahip otomobil 0'dan 100'e 2.39 saniyede ulaşabiliyor. Tam dolu batarya ile 600 kilometre menzil sunan FF 91, üstün teknolojik özellikleriyle dikkatleri üzerine çekiyor.

Yeni Şafak ve
13:10 - 4/01/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Faraday Future FF 91, 5 bin dolar depozito karşılığında opsiyonlanabiliyor. Aracın seri üretimine 2018'de başlanacak.
Faraday Future FF 91, 5 bin dolar depozito karşılığında opsiyonlanabiliyor. Aracın seri üretimine 2018'de başlanacak.

Takip edenlerin bileceği üzere, tam 1 yıl önce bugün Las Vegas'taki CES 2016 Fuarı'nda Faraday Future FFZERO1 konsept otomobili tanıtılmıştı. Tesla Motors'a rakip olarak adını duyuran elektrikli otomotiv girişimi, arkasına Çinli teknoloji devi LeTV'yi alarak hayli iddialı bir giriş yapmıştı.





FFZERO1 sahip olduğu yüksek teknolojik özelliklerle bir hayli beğeni kazanmıştı. Fakat konsept olduğu için ne zaman üretileceği ve fiyatı belli değildi. Bu yıl düzenlenen CES 2017 Fuarı'nda Faraday Future yine sahne aldı; bu kez konsept değil, gerçek bir otomobil modeliyle…





Yaklaşık 3 yıl önce kurulan Amerikan otomotiv markası, ilk modeli FF 91'i resmi tanıtımını gerçekleştirdi. Elektrikli motora sahip otomobil, tamı tamına 1,050 beygir güce 130 kWh bataryaya sahip (Tesla P100D'den 30 kWh daha yüksek). Bu bataryanın tam dolu şarj ile 600 kilometrenin üzerinde menzil sunacağı ifade ediliyor.





Üstün teknolojiyle donatılan FF 91, 0'dan 100 km/s hıza ise sadece 2.39 saniyede ulaşıyor. 1,050 beygir gücünde performans sağlayan elektrikli motoru sayesinde dünyanın en süratli yarış otomobillerine kafa tutabiliyor.





Otomobilin sahip olduğu üstün teknoloji saymakla bitmiyor. Aracın hemen her noktasında kamera ve sensör bulunuyor. Bu bileşenler hem sürücünün işini kolaylaştırıyor hem de araç güvenliğini artırıyor. Ayrıca FF 91'in kaputunda halka şeklinde bir çıkıntı bulunuyor. Bu çıkıntının altında LIDAR sensörü gizli. Bu sensör sayesinde FF 91, sürücüsüz otomobile dönüşebiliyor –üstelik Tesla Motors'un Autopilot teknolojisinden çok daha ileride olduğu ifade ediliyor–.





Otomobilde kesintisiz internet hizmeti sunan iki adet Wi-Fi Hotspot noktası bulunuyor. Ayrıca FFID teknoloji sayesinde araç sürücüsünü tanıyor ve ne zaman hangi multimedya içeriğini izlemek veya dinlemek istediğinizi öngörüyor.



FF 91'in otomatik park özelliği de bulunuyor. Örneğin park sıkıntısı yaşadığınız AVM'de aracınızı bırakıyorsunuz, uygun bir yer bulduğunda FF 91 kendisi park ediyor ve konumunu size bildiriyor.





FFZERO1 konseptinden de hatırladığımız gibi Değişken Platform Mimarisi teknolojisine sahip olan FF 91'in üretimine 2018 yılında başlanacak. Araca sahip olmak isteyenlerin 5 bin dolar depozito (geri iade edilebilir) ödemesi gerekiyor. Faraday Future FF 91'in net satış fiyatı ise henüz açıklanmadı.



#Faraday Future
#FF 91
7 yıl önce