|

Fiat 124 Spider İstanbul'da tanıtıldı

İtalyan otomobil devi Fiat, İstanbul Otomobil Fuarı kapsamında efsane modeli Fiat 124 Spider modelinin yenilenmiş kasasını görücüye çıkardı. İlk olarak 1966 yılında satışa çıkan efsane otomobil, Fuar’daki tanıtımıyla beraber Türkiye’de satışa çıkarak üstü açık otomobil sevenlerin kullanımına sunuldu.

Yeni Şafak
11:52 - 21/04/2017 Cuma
Yeni Şafak
Fiat 124 Spider Türkiye'de 150 Bin Tl'den başlayan fiyatla satılacak.
Fiat 124 Spider Türkiye'de 150 Bin Tl'den başlayan fiyatla satılacak.

16 milyar dolarlık değeriyle dünyanın en değerli 10. otomobil şirketi olan Fiat, İstanbul Otomobil Fuarı’nda efsane modeli 124 Spider’ı tanıtarak şov yaptı.

Otomotiv tarihinin efsanelerinden olan ve ilk jenerasyonu 1966 yılında üretilen aracın yenilenmiş versiyonunu sergileyen İtalyan devi, üstü açık otomobiller arasında ikonik bir yere sahip olan bu aracın üzerinde 1 yıldan fazla süredir çalışıyordu.


İtalya Torino'daki Fiat Tasarım Merkezi'nde (Centro Stile) tasarlanan yeni Fiat 124 Spider, Fuar’a gelen otomobil severler tarafından büyük bir ilgiyle incelenirken tasarımıyla da göz doldurdu.


Ön bölümünde keskin çizgilere sahip yuvarlak hatlı farlara sahip bu üstü açık araç, petek tasarımlı altıgen üst ızgarasıyla sade ve şık bir görünüme sahip. Dış tasarımını arka bölümdeki çift egzoz çıkışıyla daha da sportif ve agresif bir algıya kavuşturan araç, oval far yapısıyla sadelikten de ödün vermemiş.


Aracın iç bölümüne baktığımızda ise sadece ve kullanışlı bir ön konsoldan söz edebiliriz. Efektif tuşlarla donatılmış direksiyon simidinin kullanışlı yapısı direksiyonun arka bölümündeki klasik gösterge paneliyle birleştiğinde yine şık ve sade bir görünüme sahip olduğunu söyleyebiliriz.


Aracın orta konsolunda üç adet düğmeyle beraber multimedya ekranı yer alırken deri koltuklar ve alüminyum gri rengindeki takla barları aracın iç bölümünde de spor yapısını tamamlayıcı unsurlar olarak göze çarpıyor.


Hem manuel hem de otomatik şanzıman seçeneğiyle tercih edilebilecek olan Fiat 124 Spider, 1.4 litrelik turbo beslemeli, MultiAir teknolojisine sahip arkadan itişli 140 HP gücündeki benzinli motorla kullanıcılara keyifli bir üstü açık otomobil keyfi vaat ediyor.

Fiat 124 Spider Türkiye'de 150.000 tl den başlayan fiyatlarla kullanıcısıyla buluşacak.


#Fiat
#124 Spider
#İstanbul Otomobil Fuarı
7 yıl önce