|

Galaxy S8 kullanıcıları şarj ederken dikkat

Güney Koreli teknoloji devi Samsung’un yeni amiral gemisi Galaxy S8’de gündeme gelen son sorun kullanıcılarını şaşırttı. Firmanın aldığı önlemi donanımsal sorun zanneden S8 kullanıcılarının, hızlı şarj desteğini kullanırken dikkat etmesi gereken yeni yöntemler olduğu anlaşıldı.

Yeni Şafak ve
10:50 - 13/05/2017 السبت
Yeni Şafak
Samsung'un yeni amiral gemisi Galaxy S8'i şarj ederken ekranın açık olup olmadığına dikkat edin
Samsung'un yeni amiral gemisi Galaxy S8'i şarj ederken ekranın açık olup olmadığına dikkat edin

Samsung’un yeni amiral gemisi Galaxy S8, tasarım ve donanım özellikleri büyük beğeni topladı. Özellikle ekran kasa oranı tüm akıllı telefon kullanıcılarının ilgi odağı olan telefon, Note 7 de yaşanan kötü etkiyi hala tam kırmayı başaramadı.

Son dönemde kırmızı ekran sorunu, hoparlör sorunu gibi birçok konu ile gündeme gelen telefonda donanımsal sorun olduğu iddia edilse de Samsung cepesind e bu sorunların yazılım kaynaklı olduğuna dair açıklamalar yapılmakta.

Güney Koreli teknoloji devinin yeni amiral gemisi hakkında son gündeme gelen sorun ise hızlı şarj problemi. Kullanıcıların ifadelerine göre telefon, hızlı şarj desteği olmasına rağmen vaat edilen sürede şarj etmiyor. Ekran kapalı iken hızlı bir şekilde şarjının dolduğunu ifade eden kullanıcılar ekran açık ve telefonu kullanırken cihazın hızlı şarj olmadığını ifade etti.

Note 7 serisi ile yaşanan batarya sorununda sonra Samsung kullanıcıları söz konusu durumu batarya sorunu olarak yorumladı. Lakin durum düşünüldüğü gibi değil. Sadece bir önlem. Firma, Samsung, Galaxy S8 ve S8+ modellerinde temkinli davranarak cihazın çalışırken hızlı şarj olmasını engelliyor. Bu sayede cihazın ısınması batarya tarafında tehlike yaratması engelleniyor. Yani Samsung’un aldığı önleme göre ekran açıkken cihaz, hızlı şarj desteğini kapatıyor.

#Samsung
#Hızlı şarj
#S8
#Note 7
٪d سنوات قبل