|

Galaxy S8 üretim maliyeti dudak uçuklatıyor

Geçtiğimiz ayın sonu itibariyle tanıtımı gerçekleştirilen Samsung Galaxy S8, piyasadaki akıllı telefonları maliyeti ile geride bıraktı. Ünite başı 307,50 dolar gibi bir meblağa sahip olan cihaz, üretim maliyeti en yüksek telefon olarak tarihe geçti.

Yeni Şafak
11:29 - 24/04/2017 Pazartesi
Güncelleme: 11:42 - 24/04/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Samsung'un yeni amiral gemisi Galaxy S8, üretim maliyeti en yüksek telefon oldu.
Samsung'un yeni amiral gemisi Galaxy S8, üretim maliyeti en yüksek telefon oldu.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung’un yeni amiral gemisi Galaxy S8, tasarımı ve donanımı ile piyasada yer alan rakiplerini geride bırakmayı başardı. Fakat bu başarının firmaya ciddi birde yansıması oldu.

IHS Markit’ten gelen ve Statista’nın yayınladığı verilere göre Galaxy S8, şuana kadar piyasaya sürülen akıllı telefonlar arasında en yüksek maliyete sahip cihaz olduğu ifade edildi. 307,50 dolar değerinde maliyet açıklanan telefon, yeni nesil ekran teknolojisinin doğurduğu masraflar yüzünden bu unvanı almak zorunda kaldı. Bildiğiniz Galaxy S6 edge’den firma, Galaxy S6’ya göre daha az kar etmişti. Bu sebepten ötürü maliyetin temel kaynağı, firmanın kullandığı kavisli ekran teknoloji olarak görülüyor. Galaxy S8 cihazıyla birlikte normal ekran tasarımından vaz geçen teknoloji devinin diğer telefonlara göre maliyetinin her dönemde yüksek çıkması rapora göre muhtemel görünüyor.


En azılı rakibi Apple’ en son amiral gemisi iPhone 7’nin üretim maliyeti ünite başına 224,80 dolar olarak belirleniyor. Düz bir ekran yapısına sahip iPhone 7 ile rakibi ile Galaxy S8 arasında kavisli ekrandan ötürü 82,70 dolar değerinde bir maliyet farkı ortaya çıkıyor. Yakın zamanda Apple’ın da OLED ekran teknolojisi ile telefonlarında kavisli ekran kullanacağı söylentileri ise iPhone kullanıcılarını daha şimdiden tedirgin etmeye başladı.


Tabi ki söz konusu masraflar ne yazık ki bunula bitmiyor. Güney Koreli firma, Amerika’ 720 dolardan satışa sunduğu Galaxy S8’lerden yukarıdaki hesaba göre 420 dolarlık kar ettiği düşünülebilir. Lakin firmanın söz konusu cihaza maliyeti üretim ile bitmiyor. Ücretsiz garanti süreci, pazarlama, lojistik ve en önemlisi de araştırma ve geliştirme maliyetleri de düşünüldüğünde telefonun maliyeti düşünüleninde ötesine çıkmış oluyor.

#Samsung
#Galaxy S8
#Apple
#iPhone
7 yıl önce