|

Gaming İstanbul kapılarını açtı

Dijital eğlence ve oyun fuarı Gaming İstanbul 2017, İstanbul Kongre Merkezi'nde kapılarını açtı. Uzun kuyrukların oluştuğu fuarda efsane karakterler de boy gösterdi.

Yeni Şafak
13:36 - 2/02/2017 Perşembe
Güncelleme: 13:40 - 2/02/2017 Perşembe
IHA
Gaming İstanbul 2017 devam ediyor.
Gaming İstanbul 2017 devam ediyor.

Gaming İstanbul 2017, bu yıl da 14 bin metrekarelik alana kurduğu alışveriş, oyun eğlence alanları ve çocuk parkı ile eğlenceli vakit geçirmek isteyenleri ve oyun severleri fuara davet ediyor. Yerel ve uluslararası yatırımcılar tarafından da yoğun ilgi gören fuarda, eğlence alanlarının dışında, oyun sektörüne önemli katkıları olan konuşmacıların katıldığı geliştirici konferansı, GIST Seminerleri ve fuarda yer alan B2B alanı bulunuyor.



Ödüllü oyun turnuvaları


Gamecell Hivefest organizasyonunda 14 bin dolar ödüllü League of Legends Turnuvası, 4 bin dolar ödüllü Vainglory Turnuvası ve 15 bin TL ödüllü FIFA 17 Turnuvası finalleri düzenlenecek. Büyük ilgi gösterilen FIFA 17 finalinin sunumunu Ertem Şener ve yorumculuğunu ise Ahmet Çakar yapacak.



Fuarın gözdesi oyun karakterleri


Fuarda ayrıca oyun dünyasının önemli kahramanlarının karakterlerini canlandıranlara da ilgi büyük. 19 yaşındaki Enes Yılmaz efsane olan Yüzüklerin Efendisi filmindeki "Aragan" karakteri ile fuarda boy gösterenlerden. Yılmaz, "Bugün Yüzüklerin Efendisi'nden Aragan karakterini canlandırdım. Annemin yardımıyla birlikte her şey el emeği yapıldı. Bu yapmamız bir haftadan daha uzun sürdü. Oyun çok fazla oynamam daha çok film meraklısıyımdır. Film karakterlerini çok fazla severim" dedi.


18 Yaşındaki Nejdet Salihoğlu da Star Wars karakteriyle fuarda yer alanlardan. Salihoğlu, "Sabah 6 da burada idim. 5 gün sonra geri döneceğim. Kostümümü yardım alarak kendim yaptım. Oyun oynuyorum. Playstation oyunlarının genelini oynuyorum. 5 yaşından beri oyun tutkunuyum" dedi. 17 yaşındaki Arda Yaşar da Spiderman kostümü içinde, "Kendim yapmadım arkadaşım hediye etti. Her sene katılıyorum bu senede bu kostümle katılmak istedim" diye konuştu.



4 gün dijital eğlence dünyasında yolculuk


TENCENT, Türkiye'de oyun sektörüne yatırım yapmaya hazırlanıyor. Dünyanın en büyük oyun şirketi Tencent, yeni mobil oyunu "Strike of Kings" Türkiye lansmanını Gaming İstanbul 2017'de gerçekleştiriyor. Fuarda ziyaretçiler 2-5 Şubat tarihleri arasında 4 gün boyunca dijital eğlence dünyasında yolculuk edilebilecek.

#Gaming İstanbul 2017
7 yıl önce