|

Geleceğin telefon konsepti

Efsane tasarımcı Philippe Starck ve Jerome Olivet tarafından tasarlanan konsept telefonlar geleceğin telefonlarının nasıl görünebileceği konusunda fikir veriyor. Bilim kurgu filmlerinden çıkmış gibi gözüken konsept telefonlar fütüristtik çizgilere sahip.

Yeni Şafak
12:06 - 31/01/2017 Salı
Güncelleme: 12:08 - 31/01/2017 Salı
Yeni Şafak
Philippe Starck ve Jerome Olivet tarafından tasarlanan konsept telefon geleceğin telefonlarının nasıl olacağı konusuna ışık tutuyor.
Philippe Starck ve Jerome Olivet tarafından tasarlanan konsept telefon geleceğin telefonlarının nasıl olacağı konusuna ışık tutuyor.

Teknoloji geliştikçe cihazların birbirlerinden daha belirgin ayrışması için tasarımlar daha önemli hale geliyor; birçok akıllı cihazın benzer özellikleri içerisinde barındırdığı hesaba katılırsa, gelecekte telefon üreticilerinden sıra dışı tasarımlara sahip cihazlar beklenebilir.





Philippe Starck ve Jerome Olivet tarafından tasarlanan konsept telefon, geleceğin telefonlarının nasıl görünebileceğine ışık

. İlk çıktığı andan bugüne kadar genelde dikdörtgen tasarım ile üretilen akıllı cihazlar gelecekte de benzer tasarımla olacak mı? Ünlü tasarımcıların hazırladığı konsepte bakılırsa gelecekte telefonlar çok farklı tasarımlar ile karşımıza çıkabilir. Fütüristik çizgilere sahip olan telefon, tamamen ses odaklı olarak çalışıyor ve günümüz akıllı telefonların yapabildiğini ve hatta fazlasını yapabiliyor. Sesli olarak gelen mesajları ve e-postaları okuyabilen telefon, ayrıca konuşarak mesaj gönderilebiliyor. Telefonun kamerası aynı zamanda göz görevi görüyor. Yazıları okuyabilen ve objeleri tanıyabilen kamera, elbette fotoğraf çekmekte de kullanılıyor. Kameranın en büyük özelliği ise hologram görüntü oluşturabilmesi. Bu sayede bir noktaya hologram olarak video veya mesaj yansıtılabiliyor.





Önümüzdeki ay Mobil Dünya Kongresi gerçekleşecek ve birçok akıllı cihaz üreticisi amiral gemilerini bu etkinlikte tanıtacak. Fakat bilindik çizgilere sahip bu cihazlar, gelecekte de benzer şekilde olacak mı? İşte bu soruya yanıt arayan tasarımcılar ortaya bilim kurgu filmlerini andıran bir konsept çalışma ile çıktı.




#Philippe Starck
#Jerome Olivet
7 yıl önce