|

Google artık kullanıcılarının maillerini okumayacağını açıkladı

ABD’li teknoloji devi Google, Gmail servisi üzerinden kullanıcılarına gelen mailleri okuyarak kullanıcının ilgisine göre reklam gösteriminde bulunuyordu. Kullanıcı mahremiyetine önem verdiğini belirten firma, söz konusu maillerin artık okunmayacağını belirtti.

Yeni Şafak ve
14:26 - 28/06/2017 Çarşamba
Güncelleme: 14:28 - 28/06/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Google, kullanıcılarının maillerini artık okumayacağını açıkladı.
Google, kullanıcılarının maillerini artık okumayacağını açıkladı.

Alış veriş dünyasının ve akabinde kişisel verilerin dijital dünyaya taşınması ile birlikte, insanların güvenliği ve gizlilik haklarının korunması platformun devleri tarafında büyük önem arz etmeye başladı. Ekonomik kazanımların en büyük pastalarından biri haline gelen internet mecrası, özellikle reklam şirketlerinin iştahını kabartmaya yetiyor. Google gibi milyonlarca kişisel verileri elinde barındıran teknoloji devleri ise bu reklam firmalarının haliyle büyük ilgi odağı haline geliyor.

Google ise bildiğiniz üzere reklam şirketlerinden gelir elde etmek için elinde ki bu imkanı kullanıyordu. Google hesabı üzerinden açtığınız mail adresi ile yaptığınız kayıtlar, alış verişler, okuduğunuz mail içerikleri gibi verileri takip ederek kullanıcıya uygun içerikte reklam gösteriyordu. Bu yöntem sayesinde de kişilerin ilgisini çekmeyi başarıyordu. Yani kısacası ABD’li teknoloji devi gelen maillerinizi okuyor, internette bıraktığınız izleri takip ediyor ve ilgi duyduğunuz içerikleri maillerinizden tespit ederek reklam sektöründe değerlendiriyordu.

Fakat Google yaptığı açıklama ile artık kullanıcı maillerinin taranmayacağını belirtti. Ücretli bir servis olan G Suite kullanıcıları Gmail’de zaten reklam görmüyordu. Yapılan açıklamaya göre artık ücretsiz kullanıcıların mailleride teknoloji devi tarafından okunmayacak. Yalnız ücretsiz kullanıcılar reklamları görmeye devam edecek. Sadece mailleri okumayacak.

#Google
#Gmail
#Reklam
7 yıl önce