|

Google Earth ile 25 yıl sonra ailesini buldu

Hindistan’da dünyaya gelen Saroon, 5 yaşındayken bir tren istasyonunda kayboldu. Ailesini bulamayan Saroon Tazmanya’ya evlatlık olarak götürüldü. Aradan yılar geçtikten sonra Google Earth’ten Hindistan tren hatlarına bakarak ailesini bulan genç ‘’teknoloji sayesinde iki ailem var’’ diyor.

Yeni Şafak
14:11 - 6/10/2017 Cuma
Güncelleme: 14:14 - 6/10/2017 Cuma
Diğer
5 yaşındayken kaybolan Saroon'un Tazmanya ve Hindistan'daki anneleri.
5 yaşındayken kaybolan Saroon'un Tazmanya ve Hindistan'daki anneleri.

Hindistan’da doğan ve beş yaşındayken tren istasyonunda kaybolan Saroon’un hikayesi “Lion” filminin konusu oldu. Kaybolduktan sonra üç hafta boyunca Kalkütta sokaklarında yalnız başına yaşadıktan sonra bir yetimhaneye yerleştirildi. Avustralyalı bir aile tarafından evlat edinilen Saroon, 25 yıl boyunca Tazmanya’da yaşadı.

Dünyaya geldiği Hindistan’ı ise hiç unutmayan Saroon geçmişini araştırmaya başladı. Bu araştırmaları Google Earth üzerinden yaptı ve 5 yaşındayken aklında kalanlar üzerinden bir rota çıkardı.

Hindistan tren güzergahlarını Google Earth üzerinden inceleyerek 25 yıl önce kaybettiği annesiyle 2012 yılında buluştu. Saroon’un yazdığı A Long Way Home isimli kitap dünya çapında en çok satanlar listesinde bir numara oldu.

#Saroon
#Google Earth
#Kitap
#Film
6 yıl önce