|

Google, Filistin’in başkentini 'Doğu Kudüs' olarak güncelledi!

İstanbul'da dün gerçekleştirilen İslam İşbirliği Teşkilatı'nın Olağanüstü Zirvesi sonrası Google'da yapılan 'Filistin'in başkenti' aramasında sürpriz bir sonuç ortaya çıkıyor. Geçtiğimiz hafta İsrail'in başkentini Kudüs olarak 'ilan eden' Google, bu kez Filistin'in başkentini Doğu Kudüs olarak değiştirdi.

Yeni Şafak
16:24 - 14/12/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Dünya'nın en büyük arama motoru Google'da son dönemde yapılan değişiklikler dikkat çekiyor.
Dünya'nın en büyük arama motoru Google'da son dönemde yapılan değişiklikler dikkat çekiyor.

Arama motoru devi Google’ın geçtiğimiz hafta ABD Başkanı Trump’ın skandal ‘Kudüs’ açıklamasından sonra yaptığı değişiklik pek çok kişinin dikkatini çekmişti. Zira Google’da Kudüs araması yapıldığında sonuç olarak karşımıza İsrail’in başkenti ifadesi çıkıyordu.

İsrail’in başkentini Kudüs olarak güncelleyerek birçok kullanıcısının tepkisini çeken Google, bu kez yaptığı hamleyle bir kez daha şaşkınlığa neden oldu; fakat bu kez iyi manada…

Hatırlayacağımız üzere dün İstanbul’da İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi gerçekleşti ve Türkiye’nin öncülüğünde düzenlenen bu zirvede, ‘Doğu Kudüs’ün Filistin’in başkenti olarak tanınması’ kararı alındı. Bu gelişmenin ardından Google’da yaptığımız aramalarda Filistin’in başkenti olarak ‘Doğu Kudüs’ sonucu çıkıyor.


Google’ın yaptığı bu değişim birçok kişiyi memnun etse de, Kudüs için yapılan aramalarda İsrail sonucu çıkması rahatsızlık veriyor. Zira Google’da hala ‘İsrail başkenti’ diye arandığında Kudüs; ‘Kudüs’ diye arandığında ise İsrail’in başkenti sonucu çıkıyor. Söz konusu durum hakkında Google tarafından herhangi bir açıklama bulunmuyor.

#Google
#Doğu Kudüs
#Filistin
6 yıl önce