|

Google polis çağırdı

Google Home, dikkati çeken bir olaya imza attı. Bir çiftin şiddetli bir ev içi anlaşmazlığa yaşadığı sırada eve polis çağırdığı öğrenildi.

Yeni Şafak
10:35 - 11/07/2017 Salı
Güncelleme: 10:43 - 11/07/2017 Salı
Yeni Şafak
Google Home
Google Home

Akıllı ev cihazlarının polisler için oldukça değerli olabileceğini yavaş yavaş öğreniyoruz. Google Home, bir çiftin şiddetli bir ev içi anlaşmazlığa yaşadığı sırada eve polis çağırarak kadının hayatını kurtardı.

New Mexico Albuquerque'de Eduardo Barros isimli bir kişi, kız arkadaşı ve onun kızıyla birlikte otururken bir konu üzerinde tartışmaya başladı ve kavga fiziksel bir hale dönüştü.

"Polisi aradın mı?"

Barros evde bulundurduğu silahı çekerek kız arkadaşını tehdit etmeye başladı. Bu sırada ev içerisinde "Polisi aradın mı?" diye bağırarak dolaşmaya başlayan Barros'un bu sözleri, Google Home tarafından algılandı ve akıllı hoparlör polisi aradı.

Polisler kısa bir süre içinde eve operasyon düzenleyerek Barros'un kız arkadaşını ve çocuğunu evden çıkarttı. Kadın hafif yaralarla olayı atlattı. Barros ise yasadışı yollardan silah edinmek ve barındırmak, evde bulunan bir kişiye saldırı ve kişiyi özgürlüğünden alıkoymak suçuyla yargılanacak.

#Google Home
7 yıl önce