|

Google'dan 'exoplanet discovery' Doodle'ı

NASA'nın keşfettiği yeni gezegenler için Google'dan Doodle hamlesi gecikmedi. Google anasayfasında 'Exoplanet Discovery' başlığı altında yapılan aramalarda, NASA'nın Dünya'nın yapısına benzerliğiyle dikkat çeken 7 gezegenin detayları yer alıyor.

Yeni Şafak
11:01 - 23/02/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Dünyanın en büyük arama motoru olarak bilinen Google, özel günlerde Doodle yaparak kullanıcıların dikkatini çekiyor.
Dünyanın en büyük arama motoru olarak bilinen Google, özel günlerde Doodle yaparak kullanıcıların dikkatini çekiyor.

Arama motoru devi Google, NASA'nın keşfettiği 7 yeni gezegeni gözardı etmedi ve 'Exoplanet Discovery' başlığı altında Doodle yayınladı. Google, Dünya'nın yapısına benzerliğiyle dikkat çeken 7 gezegenle ilgili Doodle yapıldı. Animasyon şeklinde yapılan Doodle'da; Dünya ve Ay, teleskopla yeni bir keşif yapıyor ve Dünya benzeri 7 gezegen buluyor.




Google'ın bu paylaşımında dikkat çeken detay ise yönlendirmenin doğrudan 'Exoplanet Discovery' olarak yapılması oldu. Exoplanet Discovery'nin Türkçe karşılığı Gezegen Keşfi. Google yetkilileri bu Doodle'ı acele bir şekilde yapmış olacak ki Türkçe karşılığını eklemeyi unutmuş.


  • ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), saatler önce Dünya'dan 40 ışık yılı uzakta 7 yeni gezegen keşfettiklerini açıkladı. Güneş Sistemi dışında Samanyolu Galaksisi içindeki Kova takımyıldızı içindeki Trappist-1 ismi verilen yıldızın yörüngesinde keşfedilen gezegenlerin Dünya'ya benzerlik gösterdiği belirtildi. Bilim adamları, gezegenlerden üçünün su varlığını ve canlı yaşamını destekleyebilecek yapıda olduğunu ifade etti.
#Google
#Doodle
#NASA
#Keşif
7 yıl önce