|

Google’dan Müslümanları sevindirecek kıble uygulaması

Dünyanın önde gelen yazılım ve teknoloji devi Google, içinde bulunduğumuz ramazan ayında Müslümanları sevindirecek bir uygulamayı kullanıma sundu. Geliştirilen bu uygulama sayesinde Müslümanlar artık bilmedikleri yerde kıblenin yönünü kolaylıkla bulabilecek.

Yeni Şafak ve
12:07 - 16/06/2017 Cuma
Güncelleme: 12:08 - 16/06/2017 Cuma
Yeni Şafak
Google, Müslümanlara Kabe'nin yönünü bulabilmeleri için uygulama geliştirdi.
Google, Müslümanlara Kabe'nin yönünü bulabilmeleri için uygulama geliştirdi.

ABD’li yazılım devi Google, özellikle Ramazan ayında Müslümanların bilmedikleri yerde en çok sıkıntı çektikleri soruna çözüm niteliğinde bir yenilik sundu. Kıble bulucu adındaki bu uygulama kullanıcılarına nerede olursa olsun kıbleyi bulmalarına olanak tanıyor.

GPS sistemine ihtiyaç duyan bu uygulama çalışabilmek için başta bir ağa ihtiyaç duyuyor. Mobil platform ve tarayıcı üzerinden çalışan uygulama, masaüstü bilgisayarlarda da kullanılabiliyor.


Uygulama kullanıcıyı kıblenin yönüne ok vasıtası çeviriyor ve kullanıcı doğru yöne geldiğinde platform düz bir çizgi ile yönü kişiye tayin ediyor. Ayrıca bulunduğu konum itibari ile Kabe’nin uzaklığını da belirtiyor.


Söz konusu uygulama daha şimdiden kullananları memnun etmiş durumda. Özellikle kişilerin bilmedikleri yerde namaz kılarken en çok zorlandıkları yön bulma sorununu ortadan kaldırarak kullanıcıların dini vazifelerini güvenle yerine getirmelerine yardımcı oluyor

Google'ın Orta Doğu ve Kuzey Afrika ürün pazarlama müdürü ise söz konusu uygulama için insanların Ramazan aylarında bu tarz uygulamalara ihtiyaç duyduklarını ve arayış içinde olduklarını, Google'ın da bu yüzden böyle bir hizmet geliştirdiğini ifade etti.

#Google
#Kıble
#Kıble bulucu
#GPS
7 yıl önce