|

Google'ın e-Dövmesi tanıtıldı

Amerikan merkezli ünlü arama motoru Google, Alman Saarland Üniversitesi ile işbirliği yaparak elektronik dövmeyle akıllı telefonu kontrol edebilen bir teknoloji geliştirdi. SkinMarks adı verilen proje, vücuttaki belirli hareket noktalarına geçici elektronik dövmeler yerleştirilerek akıllı telefonları kullanabilme imkanı sunuyor.

Yeni Şafak
14:29 - 21/03/2017 Salı
Güncelleme: 19:48 - 24/03/2017 Cuma
Yeni Şafak
SkinMarks teknolojisinin yakın zamanda kullanılmaya başlaması bekleniyor.
SkinMarks teknolojisinin yakın zamanda kullanılmaya başlaması bekleniyor.

Çocukluğumuzda sakızlardan çıkan yapışkan dövmeleri hepimiz hatırlarız. Google ve Saarland Üniversitesi, bu dövmelere benzer bir yapı olan Skinmarks'ı tasarladı.



Bilim insanlarının yaptığı çalışma sonucu, yaşlanmanın getirdiği vücut lekeleri ve kırışıklıkları kullanarak akıllı telefonların kullanılması sağlandı.





Bilim insanları vücuttaki belirli hareket noktalarını akıllı telefonları kontrol edebilmek adına esnek ve geçici dövme özelliği taşıyan elektronik devrelerle donattılar. SkinMarks olarak adlandırılan elektronik dövmeler, akıllı telefonlarını kullanmak isteyen kullanıcıların belirli vücut hareketleriyle, dokunuşlarla, deriyi esnetmeyle ya da sıkıştırmayla kullanılmasına olanak sağlıyor. Dövme içine gömülü algılayıcılar, istenilen komutu hedef cihaza iletiyor.







Saç telinden daha ince bir yapıya sahip olan SkinMarks, akıllı telefondaki müzik çaları kontrol edebiliyor ve işaret parmağı aracılığıyla şarkı listesini, ses seviyesini ve şarkı geçişlerini kontrol etmeye olanak sağlıyor. Elektronik dövmenin bulunduğu parmakla seçilen kişiler aranabiliyor veya sosyal medya hesapları kontrol edilebiliyor.



Araştırmayı yürüten ekip projenin çok ileri bir zamanda yaygın olarak kullanılabileceğini belirtiyor.








#Google
#SkinMArks
#Dövme
7 yıl önce