|

Google'ın uyarısına rağmen açığı kapatmadı

Google, dünyanın en çok kullanılan işletim sistemi Windows'un açığını yayınladı. Microsoft'un en güncel sürümlerinde söz konusu açığın bulunduğunu belirten Google, bildirilmesine rağmen 90 gündür açık kapatılmayınca internetten yayınlama kararı aldıklarını bildirdi.

Yeni Şafak
11:24 - 20/02/2017 Pazartesi
Güncelleme: 11:25 - 20/02/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Google, Microsoft'un açığını internetten yayınladı.
Google, Microsoft'un açığını internetten yayınladı.

Windows işletim sistemi, dünyanın en çok kullanılan işletim sisteminden biri olarak karşımıza çıkıyor. Bu işlerim sisteminin dünya üzerindeki kullanıcı sayısı, kötü niyetli hackerların ağzını sulandıracak seviyede yerini koruyor. Söz konusu kullanıcı sayısı nedeniyle en çok hack saldırısı Microsoft'un işletim sistemi Windows'a yapılıyor. Bu tehlikeleri önlemek adına Microsoft ise her gün bulunan açıkları bir bir kapatarak güvenlik tedbirlerini arttırmaya çalışıyor. Bazen şirket bulamadığı açıkları bulmaları için hackerlara ciddi miktarlarda para ödediği de biliniyor.



Teknoloji devi Microsoft yep yeni bir açıkla karşı karşıya kaldı ve söz konusu açığı sıradan bir kişi veya bir hacker bulmadı. Açığı bir başka teknoloji devi Google buldu. Google'ın bulduğu açık Microsoft'a ait Windows Vista, Windows 7, Windows 8, Windows 8.1 ve windows 10 işletim sistemlerini ilgilendiriyor. Sıfır gün açığı adındaki açığı Google, Microsoft'a bildirmesine rağmen açığın kapatılmadığı bildirildi. 90 gün geçmesine rağmen Microsoft açığı kapatmayınca Google söz konusu tehlikeyi internette yayınlama kararı aldı.



Internet Explorer üzerinden tetiklenen açık kritik olarak raporlanmış. Lakin bu açık fiziksel tetikleme gerektiriyor. Fiziksel bir tetikleme olmadığı sürece bu açık herhangi bir tehlike arz etmiyor. Bu durum tabi ki kullanıcıların bilinçli davranması ile mümkün oluyor. Söz konusu açığı Microsoft kapatana kadar Windows kullanıcılarının internette her denileni yapmamasını öneriyoruz.



#Google
#Windows
#Microsoft
#Siber saldırı
#Açık
7 yıl önce