|

Görme engelliler için akıllı saat üretildi

Güney Kore menşeili teknoloji şirketi Dotincorp, görme engellilere yönelik özel bir saat üretti. Dünyada bir ilk niteliğinde olan saate “Dot Watch” adı verilirken akıllı telefonlarla entegre olarak görme engelliler için kullanım kolaylığı sağlıyor.

Yeni Şafak ve
14:22 - 9/05/2017 Salı
Yeni Şafak
Dot Watch'ın Türkiye'de yaklaşık 1200 TL fiyatla satılması bekleniyor.
Dot Watch'ın Türkiye'de yaklaşık 1200 TL fiyatla satılması bekleniyor.

Güney Kore merkezli teknoloji şirketi Dotincorp geçtiğimiz günlerde görme engellilere özel akıllı saat geliştirdiğini açıkladı.

Dot watch adı verilen saat, akıllı cihazlara entegre olabilirken üzerinde bulunan noktacıklarla görme engellilere kolay bir kullanım sunuyor. Ön yüzünde mıknatısla kullanılan braille alfabesinin küçük noktacıklarını taşıyan saat, akıllı telefonlarla entegre olduğundan gelen mesajları da bu alfabe yardımıyla okunmasını sağlıyor.


Test eden kişilerin beğenisine sunulan ve olumlu geri dönüşler alan akıllı saatin fiyatı 320 dolar fiyatla satışa sunulmuş durumda.

Dotincorp şirketinin CEO’su Eric Ju Yoon Kim’in açıklamasına göre 100 bin saatin bu yıl içerisinde satışa sunulacak.


Üzerindeki kabartma noktalarıyla görme engellilere kullanım kolaylığı sunan saat, internete bağlanabiliyor ve cep telefonuyla entegre olduğu için diğer mobil işlemler kolaylıkla yapılabiliyor.


27 gram ağırlığa sahip olan saat, 12,5 milimetre kalınlığıyla hafif alüminyum alaşımlardan üretilirken 43 mm çaplı kadranıyla şık bir tasarımla dikkat çekiyor.

Şarj edilebilen akıllı saat Dot, dokunmatik sensöre ve bluetooth özelliğine sahip olarak satışa sunulacak.



#Görme Engelli
#Dot Watch
#Braille alfabesi
7 yıl önce