|

Güvenli TIR projesi gerçek oluyor

Samsung ile Volvo'nun iş ortaklığında geliştirilen, uzun yol kazalarını azaltacak Güvenli TIR projesinde test sürüşleri başladı.

Yeni Şafak ve
22:44 - 5/02/2016 Cuma
Güncelleme: 23:25 - 5/02/2016 Cuma
Yeni Şafak

Uzun yol seyahatlerinde en can sıkıcı durumlardan birisi, bir TIR'ın arkasında kalmaktır. Hele o yol tek şerit gidiş-geliş ise o yol bitmek bilmez. Çünkü karşı şeritten sürekli araçlar gelir ve önünüzdeki TIR'ı bir türlü güvenli şekilde sollayamazsınız.



Bildiğimiz gibi bu hadiseden dolayı birçok trafik kazası yaşanıyor. Üstelik genellikle kafa kafaya çarpışma ve şarampole yuvarlanma vakaları yaşandığı için büyük oranda ölümle sonuçlanıyor.







Hatırladığımız üzere Samsung geçtiğimiz sene bu konuya el atmış ve Safety Truck (Güvenli TIR) projesini geliştirmişti. Projeye göre TIR dorsesinin arka kapağına dev ekran, ön kısma ise kamera takılıyor. Yani TIR'ın ön kısmı arkadaki ekrana yansıyor ve karşı şeritten araç gelip gelmediğini rahat bir şekilde görebiliyoruz.



İşte bu proje artık gerçek olmaya çok yakın. Samsung, Arjantin'de Volvo ile işbirliği yaparak test

TIR'ların arkasına Samsung OH46D model 4 adet ekran yerleştirildi. İlk denemelerin oldukça başarılı sonuç verdiği açıklandı.



Tabii ekranlar aracın dışında yer aldığı için yağmur, toz vs. durumlar göz önünde bulundurulmuş ve IP56 sertifikalı ekran kullanılmış. Bunun anlamı ekranların toza ve güçlü su fışkırmalarına (su jeti) karşı dayanıklı formda olması.



Güvenli TIR projesinin ne zaman tam olarak hayata geçirileceği ve ülkemize gelip gelmeyeceği konusunda ise henüz bir bilgi yok.





#samsung
#volvo
#güvenli tır
#safety truck
#OH46D
#IP sertifikası
8 yıl önce