|

Havadaki nemi içme suyuna çeviren teknoloji geliştirildi

Temiz su elde etme üzerine çalışmalar yapan Water-Gen şirketi, havadaki nemden içme suyu üretebilen teknoloji geliştirildi. Bu teknolojinin sayesinde 25 milyon kişiye temiz su imkanı sağlaması hedefleniyor.

Yeni Şafak
12:37 - 23/04/2017 Pazar
Güncelleme: 14:36 - 23/04/2017 Pazar
Yeni Şafak
Water-Gen teknolojisiyle 25 milyon kişiye temiz su imkanı sağlaması hedefleniyor.
Water-Gen teknolojisiyle 25 milyon kişiye temiz su imkanı sağlaması hedefleniyor.

İsrail menşeili Water-Gen şirketi yaptığı çalışma sonucu havadaki nemden içme suyu elde etmeyi sağlayan endüstriyel bir cihaz geliştirdi.

Temiz içme suyu elde etmek üzere kurulan ve bu yönde çalışmalar yapan şirket, havadaki nemi 1 kilovat enerjiyle 4 litre içme suyu üretebilecek.

Geliştirilen üç cihazın ilki ev tipi temiz su üretimi yapacak ve cihazdan günde 15 litre temiz su elde edilecek. İkinci cihaz daha büyük ihtiyaca yönelik olarak işletmeler için su üretimi yapacak ve günde ortalama 450 litre temiz su sağlayacak. Üçüncü cihaz tipi ise endüstriyel ihtiyaca yönelik olacak ve günde 3 bin litre su elde etmeye imkan sağlayacak.

Endüstriyel ihtiyaca yönelik üretilen cihazlar sayesinde ise birlikte çalışma sonucu mevcut su şebekeleri vasıtasıyla 25 milyon kişiye temiz su kaynağı sağlanabilecek.


Elektrik olmayan bölgeler için bataryayla çalışan bir model de günlük 1,200 litre su üretme kapasitesine sahip olacak ve kuraklık olan imkanı kısıtlı yerlerde kullanılabilecek.

Bununla birlikte Water-Gen şirketi, 12 kilogram ağırlığında günlük yaklaşık 240 litre su arıtma kapasitesine sahip bir cihaz üzerine çalışırken bu cihazın askeri bölgelerde biyolojik ve kimyasal atıkları temizleme işleminde de kullanılması bekleniyor.

Üretilen cihazların günümüzde kullanılan su arıtma cihazlarından daha yüksek maliyete sahip olduğunu belirten Water-Gen Yönetim Kurulu Başkanı Maxim Pasik, cihazların altyapı sistemlerinin yetersiz olduğu yerlerde kullanılmasının daha iyi ve ucuz olduğunu belirtti.

Ayrıca Maxim Pasik, havadaki nemden su üretmek dünyanın yeni su kaynağı olacak diye de ekledi.



#Water-Gen
#Temiz hava
7 yıl önce