|

Hırsız kanser hastası çocuğun hayallerini çaldı

Yeni Zelanda'da bir hastanenin kanser bölümünde tedavi gören 15 çocuğun tedavi sırasında yaşadığı acıları unutmalarına yardımcı olan PlayStation 4, kimliği belirsiz bir hırsız tarafından çalındı. Duruma üzülen annenin Facebook üzerinden başlattığı kampanya ile çalınan PlayStation 4'ün yerine daha fazlasını karşılayacak bağış toplandı.

Yeni Şafak
13:17 - 12/02/2017 Pazar
Güncelleme: 13:21 - 12/02/2017 Pazar
Yeni Şafak
Vicdansız hırsız, kanser hastası çokların hastanede vakit geçirmelerine yardımcı olan PlayStation 4'ü çaldı.
Vicdansız hırsız, kanser hastası çokların hastanede vakit geçirmelerine yardımcı olan PlayStation 4'ü çaldı.

Dünya üzerinde yaşanan hırsızlık olayları, birçok insanın mağdur duruma düşmesine neden oluyor. Hırsızlar, insanlar için değerli eşyaları çalarak onları zor durumda bırakıyor.Fakat bu sefer yapılan hırsızlık vicdan kavramına son noktayı koyar nitelikte ve duyanların üzerine bir kabus gibi çöküyor.



Yeni Zelanda'da bir hastanenin kanser bölümünden PlayStation 4 çalındı. Söz konusu oyun konsolu ile kanser hastası 15 çocuk tedavileri sırasında oyun oynuyorlardı. Hastanede tedavisi gören çocukların neşe kaynağı olan oyun konsolu, ne yazık ki vicdansız bir hırsız tarafından çalındı.



Olayı duyuran beyin tümörü hastası dokuz yaşındaki Angus Little, kimliği hala belirlenemeyen hırsıza kızgınlığını şu şekilde ifade etti; "Kızgınım çünkü yaşadığım şeye iyi geliyordu. Diğer çocuklara iyi geliyordu. Sadece konsolu değil Minecraft'ı da çalmışlar, yaptığım malikaneyi bu yüzden kaybettim."





Kimliği belirlenemeyen hırsız 9 yaşındaki çocuğun oynadığı PlayStation 4 konsolunu çalmakla kalmadı. Minecraft oyununda Emek vererek yaptığı malikaneyi de beraberinde çalmış oldu. Yani 9 yaşındaki bir çocuğun halinde tasarladığı malikaneyi, hayallerini de beraberinde çalmış oldu.






Hırsızlık durumuna üzülen Angus annesi, oğlu adına bir Facebook sayfası açtı. Çocukların PS4'ün geri alınması için bir kampanya başlatan anne, saatler içerisinde bir PS4'ten çok daha fazlasını alabilecek para toplandı.



Umarız ki bu yardımsever insanların yaptığı bağışlar kanser hastası çocukların yaşadığı bu kötü anıyı unutturmaya yeter.


#Playstation 4
#Malikane
#PS4
#Minecraft
#Angus Little
7 yıl önce