|

İngiltere'ye uçuş yapacaklara kısıtlama kararı

ABD'nin elektronik cihaz kısıtlamasına İngiltere'de katıldı. Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 6 ülkeye kısıtlama getiren İngiltere, 5.5 inçten büyük cep telefonlarının dahi uçuş sırasında yolcuların yanında taşımasına izin verilmeyeceğini bildirdi.

Yeni Şafak
16:52 - 22/03/2017 Çarşamba
Güncelleme: 19:31 - 24/03/2017 Cuma
Yeni Şafak
İngiltere
İngiltere

Amerika Birleşik Devletleri, geçtiğimiz günlerde sınırlamalarla ilgili skandal bir kara daha imza atmıştı. Bu karara göre aralarında İstanbul'un da yer aldığı 10 uluslararası havalimanından ABD'ye uçuş yapan yolcuların, cep telefonundan büyük cihazları kabinde yani yanlarında taşımalarınıyasaklandı. Bu karara göre söz konusu boyutları aşan cihazlar artık bagaj kısmında taşınacak.



ABD'nin aldığı bu kararın üzerinden çok geçmeden İngiltere'de aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 6 ülkeye sınırlama getirdi. İngiltere başbakanlık sözcüsünün yaptığı açıklamaya göre sınırlamalar Türkiye, Lübnan, Ürdün, Mısır, Tunus ve Suudi Arabistan'dan İngiltere'ye gerçekleştirilen direk uçuşlar kapsayacak. İngiltere ise yolcuların yanlarında taşıyabileceği teknolojik aletleri boyutlarını baz alarak sınırlandırdı. Belirtilene göre 16 santimden uzun, 9.3 santimden geniş ve 1.5 santimden derin teknolojik aletler yolcu kabininde taşınamayacak. Ayrıca 5.5 inçten büyük telefon kullananlarda telefonlarını uçuşta yanlarına alamayacak. Bu cihazlarla İngiltere'ye girebilmek için cihazları bagaja vermeniz gerekecek.



İngiltere'nin yürürlüğe soktuğu bu yeni uygulamadan ülkeye direkt uçuş gerçekleştiren birçok havayolu şirketi etkilenecek. Bunlar arasında Türk Hava Yolları, Pegasus Hava Yolları ve Atlas Global Hava Yolları da yer alıyor.



#ABD
#İngiltere
#Kısıtlama
7 yıl önce