|

İnşaatı bitmiyor

2016 yılının sonuna kadar tamamlanacağı belirtilen Apple Campus 2'nin inşaatının neden bitmediği Campus 2'nin mühendisleri tarafından açıklandı. Mühendislerin belirtiğine göre Apple'ın mükemmeliyetçiliği, Apple Campus 2'nin zamanında tamamlanmasına engel oluyor.

Yeni Şafak
10:59 - 12/02/2017 Pazar
Güncelleme: 11:27 - 12/02/2017 Pazar
Yeni Şafak
Apple Campus 2'nin mühendisleri, Apple mükemmeliyetçiliğinin işçilere eziyet olduğunu ifade etti.
Apple Campus 2'nin mühendisleri, Apple mükemmeliyetçiliğinin işçilere eziyet olduğunu ifade etti.

ABD'li teknoloji devi Apple'ın yeni merkezi Apple Campus 2'nin 2016 yılı sonuna tamamlaması planlanıyordu. Fakat 2017 yılının ilk aylarının sona ermesine rağmen inşaat hala tamamlanmış değil. Bu durumun sebebi Apple Campus 2'nin mühendisleri tarafından açıklığa kavuşturuldu.



Mühendislerin yaptığı açıklamaya göre, inşaatın şuana kadar bitmesi gerekiyordu. Lakin Apple'ın mükemmeliyetçi tavrı ve her şeyi her ayrıntısına kadar inceleyip irdelemesi inşaatın süresini uzatıp duruyor. Apple'ın mükemmeliyetçi tavrı mühendisleri de ayrıca çıldırtmış durumda.



Öyle ki Apple, yangın çıkış sembollerinin minimalist olmasını istemiş. İnşaatta görev alan mühendisler, bu sembollerin yangın çıkası durumunda görülmesini zor olacağını ifade etmiş ve sırf bu nedenle mühendisler arasında uzun süre tartışma yaşanmış. Bu tartışma inşaatın süresinde 2-3 ay uzamaya neden olmuş.




Bir başka konu ise Apple, kapı eşiklerinin pürüzsüz ve en ufak ayrıntısına kadar hatasız olmasını istemiş. Bu durumun işçilere eziyet olduğunu belirten mühendisler durumdan oldukça şikâyetçi. Lakin Apple, çalışanların dikkatini dağıtacak en ufak bir ayrıntının olmaması gerektiğini ifade ediyormuş.



Apple Campus 2'nin inşaatında belirtilen sürenin gerisinde olan Apple, bakalım 2017'nin sonuna adar merkez binasına taşınabilecek mi?




#Apple
#Apple Campus 2
#Merkez bina
7 yıl önce
default-profile-img