|

Instagram’a canlı yayın kaydetme özelliği geldi

Popüler sosyal ağ platformlarından Instagram'a bir özellik daha eklendi. Yeni güncellemeyle birlikte kullanıcılar, takipçileriyle paylaştığı canlı yayını hikaye olarak 24 saat süreliğine paylaşabiliyor.

Yeni Şafak
12:10 - 22/06/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Instagram'ın toplam aylık aktif kullanıcı sayısı 600 milyonu aşmış durumda. Popüler uygulama, Facebook tarafından 1 milyar dolara satın alınmıştı.
Instagram'ın toplam aylık aktif kullanıcı sayısı 600 milyonu aşmış durumda. Popüler uygulama, Facebook tarafından 1 milyar dolara satın alınmıştı.

Facebook’un bünyesinde bulunan Instagram’ın her geçen gün yeni özelliklere kavuştuğunu biliyoruz. Hikeye (Story) özelliğiyle adeta Snapchat’in tahtını sallayan Instagram, ilerleyen dönemde canlı yayın özelliği açarak kullanıcılarına bir hizmet daha sunmuştu.

  • ‘Son açıklanan verilere göre Instagram, Hikaye özelliğiyle Snapchat’e adeta fark attı. Hikaye özelliğinin gelmesinin ardından henüz 1 dolmadı fakat Instagram’ın aylık aktif Hikaye özelliğini kullanan kullanıcı sayısı 250 milyon olarak açıklandı. Snapchat’in aylık kullanıcı sayısı ise 166 milyon civarında.’

Lakin Instagram’da sunulan canlı yayın özelliği, diğer canlı yayın platformlarından farklılık gösteriyordu. Takipçiler canlı yayın esnasında takip edebiliyor fakat yayın sona erdikten sonra söz konusu yayını tekrar izleyemiyordu.

İşte yeni gelen özellik sayesinde artık bu sorun da ortadan kalkıyor.


Akıllı telefonlarındaki Instagram uygulamasını güncelleyen kullanıcılar, yapılan canlı yayının kaydedilebildiğini gördü. Canlı yayın sona erdikten sonra ‘hikayeyi 24 saatliğine paylaş’ butonuna tıklandığı vakit, hikaye kısmında canlı yayının tekrarı görüntülenebiliyor.

Canlı yayının tekrarı 24 saat sonra, tıpkı normal hikayelerde olduğu gibi otomatik olarak yayından kalkıyor.

#Instagram
#Canlı yayın
#Snapchat
7 yıl önce