|

Instagram'da hassas içerikli fotoğraflara engel

Dünyanın en popüler fotoğraf ve video uygulaması Instagram'da hassas içerikli paylaşımlara engel geliyor. Bundan böyle bu içerikler buzlanacak ve hassas görüntü olduğu uyarısı verilecek. Kullanıcılar istediği takdirde yine bu paylaşımları görebilecek.

Yeni Şafak
11:50 - 24/03/2017 Cuma
Güncelleme: 19:09 - 24/03/2017 Cuma
Yeni Şafak
Instagram'da her gün milyonlarca fotoğraf, video ve GIF paylaşımı yapılıyor.
Instagram'da her gün milyonlarca fotoğraf, video ve GIF paylaşımı yapılıyor.

Dünya çapında yüz milyonlarca sosyal medya kullanıcısı bulunuyor. Bu kullanıcıların hepsi elbette sadece günlük hayatta ne yaptığını veya hoşuna giden bir manzaranın fotoğrafını paylaşmıyor. Uygunsuz içerikli görüntü paylaşanların sayısı da bir hayli fazla. Bu da sosyal medya kullanıcılarını bir hayli rahatsız ediyor.



Dünyanın en popüler fotoğraf ve video paylaşma platformu Instagram, bu sorunun en sık yaşandığı uygulama. Kullanıcılar Instagram'ın keşfet bölümünde dolaşırken zaman zaman uygunsuz görüntülerle karşılaşabiliyor. Bu da fazlasıyla rahatsızlık veriyor.



İşte Instagram, bu sorun için bir çözüm geliştirdi. The Verge'de yer alan habere göre, Instagram'ın filtresine takılan hassas içerikli görüntüler bundan böyle buzlanacak.





Yukarıdaki ekran görüntüsünde de gördüğümüz üzere, buzlanmış görüntünün üzerinde “Hassas İçerik. Bu fotoğraf, bazı insanlar tarafından saldırgan veya rahatsız edici bulunabilecek hassas içerik içeriyor." ifadesi yer alıyor.



Tabii bu uyarıya rağmen fotoğrafı görmek isterseniz, hemen alt kısımda yer alan 'See Photo' yani Fotoğrafı Gör butonuna tıklayarak hassas içerik görüntülenebiliyor. Instagram burada inisiyatifi kullanıcıya bırakıyor.



Yeni özellik henüz devreye girmedi fakat en kısa zamanda Instagram 'hassas içerik' engelini tüm kullanıcılar için aktif hale getirecek.



#Instagram
#Hassas içerik
7 yıl önce