|

iOS 11 ile hafıza sorununa çözüm geliyor

Dünyanın başarılı teknoloji üreticilerinden biri olan Apple, kullanıcılarına sunduğu iOS 11 işletim sisteminin beta sürümünde yeni bir özellik daha keşfedildi. Başta hafıza sorunu yaşayan Apple kullanıcılarını ilgilendiren bu özellik sayesinde, cihazda kullanılmayan uygulamalar otomatik kaldırılacak.

Yeni Şafak
12:30 - 7/06/2017 Çarşamba
Güncelleme: 18:05 - 7/06/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Apple'ın yeni işletim sistemi iOS 11, hafıza problemi yaşayan Apple cihazlarına çözüm niteliğinde bir yenilik getiriyor.
Apple'ın yeni işletim sistemi iOS 11, hafıza problemi yaşayan Apple cihazlarına çözüm niteliğinde bir yenilik getiriyor.

ABD’li teknoloji devi Apple’ın Dünya Geliştiriciler Konferansı WWDC 2017'de bahsettiği yeni işletim sistemi iOS 11’in beta sürümünü test eden kullanıcılar, her geçen gün yepyeni özelliklerini keşfetmeye devam ediyor. Özellikle hafıza kanadında büyük sıkıntılar yaşayan Apple kullanıcılarına firma, yeni işletim sistemi ile sevindirecek tarzda bir yenilik daha sunmaya hazırlanıyor.

Kullanıcıların iOS 11'de keşfettiği yeni özellik, cihazında hafıza sıkıntısı yaşayanları ilgilendiriyor. Yani yeni işletim sistemi ile Apple cihazlarda kullanılmayan uygulamalar otomatik olarak kaldırılacak. Uygulamaya ait tüm veriler kullanıcının cihazında bulunacak ve uzun bir sürenin ardından uygulama yeniden yüklenmek istendiğinde hiç kaldırılmamışcasına kullanılmaya devam edilebilecek. Ayrıca otomatik kaldırılan uygulamanın kısayolu kullanıcının cihazında gri renkte görünmeye devam edecek.


Apple, yen işletim sistemi iOS 11 ile kullanıcılarına sunmayı planladığı özellik sayesinde hafıza problemi yaşayan kullanıcılarına nefes aldırmayı amaçlıyor. iOS 11 yüklü kullanıcıların isteğe bağlı aktif edebildiği bu özellik için Ayarlar - -> iTunes ve App Store bölümünde "Kullanılmayan Uygulamaları Kaldır" seçeneğine gidin ve özelliği aktif edin. Sonrasında cihazınızda bulunan kullanılmayan uygulamalar otomatik silinsin.


#Apple
#iOS
#iOS 11
7 yıl önce