|

iOS 11 yayınlandı hangi telefonlar uyumlu?

Apple’ın WWDC 2017 etkinliğinde iPhone ve iPad’ler için tanıttığı iOS 11 Beta’nın tam versiyonu yayınlandı. iOS 11, iPhone’ları daha iyi iPad’i ise hiç olmadığı kadar yetenekli yapacak bir işletim sistemi. ARkit özelliği sayesinde arttırılmış gerçekliğe yönelik oyunlar inanılmaz olasılıklara ev sahipliği yapıyor.

Yeni Şafak
22:28 - 19/09/2017 Salı
Güncelleme: 23:10 - 19/09/2017 Salı
Yeni Şafak
iOS 11 yayınlandı.
iOS 11 yayınlandı.

Dünyanın en çok kullanılan ikinci mobil işletim sistemi iOS geçtiğimiz aylarda iOS 11’i tanıtmıştı. Yaklaşık 3 aydır testleri yapılan iOS 11 güncellemesinin bugüne kadar 10 farklı beta sürümü yayınlandı. Birçok yenilik ile gelen iOS 11, ülkemizde saat 20.00 itibariyle indirilmeye başlandı. Güncellemeyi yüklemek için Ayarlar>Genel>Yazılım güncelleme adımlarını takip ederek iPhone veya iPad’inize indirebilirsiniz.

  • iOS 11 güncellemesi aşağıdaki cihazlarla uyumlu olacak:

    iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone SE, iPhone 5s

  • 12.9-inç iPad Pro 2. nesil, 12.9-inç iPad Pro 1. nesil, 10.5-inç iPad Pro, 9.7-inç iPad Pro, iPad Air 2, iPad Air, iPad 5. nesil, iPad mini 4, iPad mini 3, iPad mini 2, iPod Touch 6. nesil

iOS 11 ile iPhone ve iPad’lere gelen yeni özellikler:

  • Live Photos: Şimdi Live Photo’larınız çok daha etkileyici,
  • yaratıcı ve eğlenceli.
  • Live Photo’larınızı eğlenceli video döngülerine dönüştürün. İstediğiniz görüntüyü seçin veya harika bir döngü için Fotoğraflar uygulamasının en uygun görüntüyü seçmesine izin verin.

Kamera: Fotoğrafçılıktaki klasik stillerden ilham alan yeni filtreler, iPhone’daki kamerayı yeni bir seviyeye taşıyor. Portreler şimdi daha etkileyici, ten renkleri çok daha doğal. Ve yeni nesil dosya sıkıştırma teknolojisi sayesinde, çektiğiniz fotoğraflar her zamanki gibi kaliteli, dosya boyutları ise eskisinin yarısı büyüklüğünde.

  • App Store yenilendi: App Store, hayatınızın vazgeçilmez bir parçası olacak yeni uygulamaları ve oyunları kolayca bulabilmeniz için baştan aşağı yenilendi. Uzmanlardan günlük hikayeler, özel bir Oyunlar sekmesi, her tür uygulama için listeler ve çok daha fazlası. Kısacası, uygulamalara merhaba dediğimiz o günden bu yana App Store’daki en büyük yenilik.

Mesajlar: Sohbete eğlence katmak şimdi çok daha kolay. Tamamen yeniden tasarlanmış uygulama çekmecesini kaydırın; arkadaşlarınızla çıkartmalar, emoji’ler ve oyunlar paylaşın. Kısaca mesaj net: Eğlence elinizin altında.

  • Siri: iOS 11’de, dünyanın en popüler akıllı yardımcısı
  • size daha da yardımcı olmaya hazır. Siri, gelişmiş yapay zeka ve öğrenme teknolojileri sayesinde yaşamınızın daha da önemli bir parçası haline geliyor.

AirPlay 2: Yeni AirPlay 2 ile, ev ses sisteminizi ve

hoparlörlerinizi evinizin her yerinden kontrol edebilirsiniz. Örneğin bir şarkıyı hem oturma odanızda hem de mutfağınızda aynı anda çalabilirsiniz. Veya herhangi bir odadaki ses seviyesini ayarlayabilirsiniz. Ya da müziğinizin

evdeki farklı hoparlörlerde eşzamanlı olarak anında

çalmaya başlamasını sağlayabilirsiniz.


Yenilenen Denetim Merkezi: iOS 11’deki yeniden tasarlanan Denetim Merkezi’ni kişiselleştirebilir, böylece en sık yaptığınız şeylerle ilgili ayarları değiştirebilirsiniz. İlham geldiğinde hazır olmak mı istiyorsunuz? Sesli Notlar denetimlerini ekleyin. Tek dokunuşla oturma odasındaki ışıkları kısmak mı istiyorsunuz? Ev denetimlerini ekleyin. Veya daha da fazla komut çalıştırabilmek için Denetim Merkezi’nde 3D Touch özelliğini kullanın.


Kilit Ekranı: Kilit Ekranı şimdi her zamankinden daha marifetli. Tüm bildirimlerinize ulaşmak için parmağınızı ekranın herhangi bir yerine doğru kaydırmanız yeterli. Böylece bir bakışta hem en son bildirimlerinizi hem de cevapsız olanları aynı yerde görüntüleyebilirsiniz.

Güvenli yolculuk için Rahatsız Etme modu: Şimdi iPhone’unuz direksiyon başında olabileceğinizi algılıyor ve yol boyunca aramaların, mesajların ve bildirimlerin dikkatinizi dağıtmasını engellemenize yardımcı oluyor. Size mesaj gönderenlere de o an araç kullanmakta olduğunuzu otomatik olarak bildiriyor.

Harita: İster kilometrelerce uzakta yeni bir maceraya atılıyor ister sadece alışveriş merkezinde geziniyor olun, Harita ile seyahatiniz boyunca her şey yolunda gidiyor. Dünya çapında yüzlerce havaalanının ve alışveriş merkezinin ayrıntılı haritalarına göz atın. Örneğin, havaalanında güvenlikten geçtikten sonra gidebileceğiniz restoranları veya bir alışveriş merkezinin üçüncü katındaki mağazaları öğrenin.

  • Tek elle kullanılabilen Klavye: Bir elinizde kahve mi var? Diğer elinizle yazabilirsiniz. Sadece emoji veya dünya düğmesini basılı tutun ve tek elle yazmayı seçin. Tüm tuşlar anında baş parmağınıza yaklaşsın.

Otomatik kurulum: Apple ID’nizle otomatik olarak oturum açmak için yeni iPhone veya iPad’inizi bir iOS aygıtına yaklaştırmanız yeterli. Böylece kişisel ayar, tercih ve içeriklerinizin birçoğunu hızlı ve güvenli bir şekilde yeni aygıtınıza aktarabilirsiniz. Ya da teknik olarak açıklayalım: çocuk oyuncağı.


Dosyalar: Yeni Dosyalar uygulaması tüm dosyalarınızı bir araya getiriyor. Böylece hepsini tek bir yerde görebiliyor, arayabiliyor ve düzenleyebiliyorsunuz. Son kullandığınız dosyalar için özel bir yeriniz bile var. iPad’inizdekilerin yanı sıra uygulamalarınız, diğer iOS aygıtlarınız, iCloud Drive ve Box veya Dropbox gibi hizmet sağlayıcılarında depoladığınız tüm dosyalar için.

Yeni Dock: Yeni Dock, iPad’in temelinde yapılmış bir değişim. O an hangi ekran açık olursa olsun, tek bir kaydırma hareketiyle uygulamaları açabiliyor ve aralarında hızla geçiş yapabiliyorsunuz. Dilerseniz favori uygulamalarınızı ekleyerek Dock’unuzu kişiselleştirebiliyorsunuz. Son açtığınız ya da iPhone veya Mac’inizde açık olan uygulamalar Dock’un sağ tarafına ekleniyor.

  • Multi Tasking: iOS 11 ile aynı anda birden fazla iş yapmak şimdi çok daha kolay ve doğal. İkinci bir uygulama açmak isterseniz doğrudan Dock’tan açabilir, açık olan iki uygulamayı Slide Over veya Split View görünümlerinde aynı anda kullanabilirsiniz. Slide Over’da ikinci uygulamayı sola da sürükleyebilirsiniz. Ve yeniden tasarlanmış Uygulama Değiştirici ile, favori App Spaces’ınıza dönebilirsiniz.

Sürükle ve Bırak şimdi iPad’de. Yani metinleri, fotoğrafları ve dosyaları bir uygulamadan

diğerine kolayca taşıyabilirsiniz. iPad’in göz alıcı büyüklükteki Multi-Touch ekranına göre tasarlanan bu deneyim tam anlamıyla büyüleyici. Sadece tek dokunuşla, ekranın

herhangi bir yerindeki neredeyse her şeyi taşıyabilirsiniz.

  • Apple Pencil: iOS 11, iPad Pro için Apple Pencil’ı daha çok yönlü, güçlü ve doğal bir hale getiriyor. Böylece not alma, çalışma veya yaratıcılık gibi her türlü konuda çok daha pratik olabiliyorsunuz.

Anında İşaretleme: Şimdi bir PDF’i veya ekran görüntüsünü hızla ve kolayca işaretleyebilir, üzerine notlar alabilirsiniz. Birinci adım, Apple Pencil’ınızı alın. İkinci adım, ekrana dokundurun. Ve üçüncü adım, hemen yazmaya başlayın. Adı üstünde, Anında İşaretleme.

Anında not alma: Apple Pencil’ınızla Kilit Ekranı’na dokunun ve hemen not almaya başlayın. Yazdığınız ve çizdiğiniz her şey Notlar uygulamasına kaydedilsin.

Satır İçi Çizim: Notlar uygulamasında bir şeyler çizdiğinizde veya karaladığınızda, var olan metinler otomatik olarak kenara çekilsin. Dilerseniz Mail uygulamasında da satır içi çizimler ekleyebilirsiniz.

Belge Tarama ve İmzalama: Notlar uygulamasındaki yeni Belge Tarayıcısı, belgeleri otomatik olarak algılayıp tarar, kenarları keser ve eksendeki eğrilikleri veya yüzeysel parlamaları düzeltir. Apple Pencil ile belgelerdeki

boş kısımları doldurabilir, imza atabilir ve ardından

belgeyi kolayca kaydedip paylaşabilirsiniz.

  • Arttırılmış Gerçeklik: iOS, dünyanın en büyük artırılmış gerçeklik platformu. Oyunlar ve uygulamalar, şimdi ekranın çok daha ötesine geçen, inanılmaz derecede etkileyici ve akıcı deneyimler sunuyor. En yeni artırılmış gerçeklik teknolojilerinden yararlanarak evinizi yeniden dekore edebilir, hiç görmediğiniz bir şehri ziyaret edebilir, hatta yeni bir dövmenin nasıl görüneceğine bakabilirsiniz. Sonsuz olanaklar sizi bekliyor.

#Apple
#iPhone
#iPad
#iOS 11
#iOS
7 yıl önce