|

iPad mini serisinin fişi çekiliyor

Teknoloji devi Apple, ilk olarak 2012 yılında piyasaya sürdüğü iPad Mini’nin üretimine son vermeye hazırlanıyor. Bir süredir güncelleme gelmeyen ve beklenen satış rakamlarına ulaşamayan iPad Mini serisinin üretimine söylenenlere göre son verilecek.

Yeni Şafak
14:21 - 18/05/2017 Perşembe
Güncelleme: 15:02 - 18/05/2017 Perşembe
Yeni Şafak
iPad mini 4 Türkiye'de 1949 TL fiyatla satılıyor.
iPad mini 4 Türkiye'de 1949 TL fiyatla satılıyor.

ABD’li teknoloji devi Apple, ilk olarak 2012 yılında piyasaya sürdüğü 7.9 inçlik ekran büyüklüğüne sahip iPad Mini’nin sonu gelmiş gibi gözüküyor.

Bir süredir güncelleme almayan tablet serisinin Apple tarafından yeni modellerinin üretilmeyeceği ve güncellemelerinin kesileceği belirtiliyor.


Ekran boyutları her geçen gün büyüyen ve Plus modellerin çıkması sebebiyle iPad Mini almak yerine yeni model akıllı telefon almayı tercih eden kullanıcılar, iPad Mini ile yapabilecekleri her şeyi akıllı telefonla yapabilirken ayrıca başka birçok şeyi de akıllı telefonlarla gerçekleştirebildikleri için iPad Mini’ye Apple’ın beklediği ilgi göstermediler.

Mevcut iPad Mini’lere güncelleme vermemeyi planlayan Apple’ın tam olarak ne zaman iPad Mini’nin fişini çekeceği belirtilmezken şirketin artık 10.5 inçlik yeni iPad Pro üzerine yoğunlaşacağı tahmin ediliyor.


Apple’ın 5 Haziran’da düzenlenecek olan WWDC 17 etkinliğinde iPad Mini’nin akıbetini açıklaması bekleniyor.



#iPad Mini
#Apple
#WWDC
7 yıl önce