|

iPhone 7 resmen tanıtıldı!

Apple'ın yeni tepe model akıllı telefonu iPhone 7, San Francisco'da düzenlenen tanıtım etkinliğinde resmen tanıtıldı. iPhone 7'nin tüm detayları ve detaylı fotoğrafları haberimizde...

Yeni Şafak
22:19 - 7/09/2016 Çarşamba
Güncelleme: 22:28 - 7/09/2016 Çarşamba
Yeni Şafak
Apple, iPhone 7 ve 7 Plus'ı resmen tanıttı.
Apple, iPhone 7 ve 7 Plus'ı resmen tanıttı.

Apple nihayet iPhone 7'yi ayın 7'sinde tanıttı... Milyonların uzun zamandır beklediği Apple'ın yeni amiral gemisine dair detayların çoğunu esasen biliyorduk. Lakin bu bilgiler sızıntıdan ibaret olduğu için, resmi tanıtımdan önce net bir şey söylemek mümkün olmuyor.



Sözü fazla uzatmadan iPhone 7'nin detaylarına geçelim. Apple, beklenenin aksine 2 model tanıttı. Bildiğimiz üzere sızıntı bilgiler arasında 3. model olarak iPhone 7 Pro'nun tanıtılacağı açıklanmıştı. Lakin bu bilginin doğru olmadığı anlaşılmış oldu. Tanıtımda iPhone 7 ve 7 Plus gün yüzüne çıktı. 2 modeli de derinlemesine inceleyeceğiz. Öncelikle iPhone 7'den başlayalım...



Yeni iPhone'daki en büyük değişiklik olarak hafıza arttırımını gösterebiliriz. Zira bu zamana kadar ısrarla 16GB depolama alana sahip iPhone üretmeye devam eden Apple, artık 16GB'ı rafa kaldırdı. iPhone 7'lerin minimum depolama alanı 32GB. Dilerseniz 128 ve 256GB'lık iPhone 7 sahibi de olabilirsiniz.




Sızıntı fotoğraflardan da anladığımız gibi, iPhone 7'nin tasarım anlamında çok büyük değişiklikler getirmeyeceğini belirtmiştik ki öyle de oldu. iPhone 7'de anten çizgilerinin uç kısımlara alındığı dikkat çekiyor. Kamera lensinin de büyüdüğünü belirtelim. Telefonun ön yüzünde ise selefine göre neredeyse hiç fark yok.



En büyük değişimin renklerde olduğunu söyleyebiliriz. iPhone 7 iki yeni renkle geliyor: Jet siyah ve siyah. Parlak bir görünüme sahip jet siyah renginin hayli dikkat çekici olduğunu söyleyebiliriz. Diğer siyah rengi ise, uzay grisinin yerini almış gibi görünüyor.



Kulaklık girişinin kalkmasından dolayı yeni iPhone'un suya ve toza dayanıklı olacağı yorumları yapılıyordu. Beklendiği gibi iPhone 7 IP67 sertifikasına sahip. Yani belli bir derinliğe ve süreye kadar su ve toz geçirmiyor. iPhone 7 böylece iPhone ailesinin suya ve toza dayanıklı ilk üyesi oldu.




Apple iPhone 7 ve Plus'ın kamerası için hayli mesai harcamış. Zira 6s'e göre en büyük değişim kamerada görünüyor. iPhone 7'nin kamerasında Optik İmaj Sabitleyicisi (OIS) bulunuyor. Önceki nesle göre %60 daha hızlı çalışan yeni kameraya 4-LED'li doğru tonlamalı flaş eşlik ediyor.



Bugüne kadarki en iyi iPhone kamerası olarak değerlendirilen bu kamera, ISP özelliği sayesinde fotoğrafları katmanlara ayırarak tek tek işliyor ve bu işlemi sadece 25 milisaniyede yapıyor. Ayrıca 6s'te olduğu gibi yine canlı fotoğraf özelliği de mevcut.



Selfie kamerasına baktığımızda ise 7-megapiksellik geniş açılı bir ön kamera karşımıza çıkıyor. HD selfie kamerası, otomatik imaj sabitleyici özelliğine sahip.



Tüm bu özelliklere ek olarak iPhone 7 Plus'ta çift 12-megapiksel kamera bulunuyor. Bu kameranın bir lensi telefoto olarak adlandırılıyor. 10X optik zum yapabilen bu kamera, özellikle yakın çekimlerde kusursuza yakın performans gösteriyor. Yani iki lensten birisi için geniş çekim, diğeri için de optik zumlu çekim için tasarlandığını söyleyebiliriz.




Aylardır söylediğimiz gibi iPhone 7, 3.5mm kulaklık girişi olmadan geliyor. Resmi tanıtımın ardından bu bilgiyi gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz. Kulaklık girişi bundan böyle lightning bağlantı portundan sağlanacak.



Apple'ın bu tanıtımda herkesi tanıttığını söyleyebiliriz. Zira kutu içeriğinde 3.5mm adaptörü olacağı açıklandı. Bildiğimiz gibi Apple genellikle bu aksesuarları ekstra satarak gelir elde etmeyi tercih ediyor. Lakin bu kez adaptörü kutu içeriğine dahil ederek hayranlarını sevindirmeyi başardı. Ekstra olarak Apple kablosuz kulaklığı Airpod'u tanıttı.



Diğer taraftan iPhone 7'de ilk kez stereo ses sistemi kullanılıyor. Telefonun üst ve alt kısmından çıkan seslerle kullanıcılar stereo müzik dinleme deneyimi yaşayacak.




iPhone 7'lerde Apple A10 işlemci bulunuyor. Etkinlikte bu işlemcinin 4 çekirdekli olduğu, 2'sinin performans, 2'sinin de standart kullanımlar için olduğu ifade edildi. Kıyaslama açısından bakıldığında A10'un, A9'a oranla %40 daha performanslı olduğu açıklandı.



Son olarak bataryada da iyileştirme olduğunu söyleyebiliriz. iPhone 7'nin bataryası, normal kullanımda 6s'e göre 2 saat daha fazla gidiyor. iPhone 7 Plus'ın bataryası ise 6s Plus'a göre 1 saat daha fazla kullanılabiliyor.



İşte iPhone 7 ve 7 Plus'ın detaylı teknik özellikleri:



  • İşletim sistemi:
    iOS 10
  • Boyutlar:
    138.3 x 67.1 x 7.1 mm / 138 gr ağırlık
  • Ekran:
    4.7-inç 750 x 1334 LED-backlit IPS LCD ekran / %65.6 ekran-gövde oranı
  • İşlemci:
    Apple A10 Fusion (4 çekirekli)
  • RAM:
    2GB
  • Depolama alanı:
    32/128/256 GB
  • Arka Kamera:
    12 MP, f/1.8, OIS, 4K video kayıt,
  • Ön Kamera:
    7 MP, f/2.2

#Apple
#iPhone 7
#iPhone 7 Plus
#Tanıtım
8 yıl önce