|

iPhone 8 ile iPhone 7 yan yana görüntülendi

ABD’li teknoloji devi Apple, 10. Yıla özel kullanıcılarına tanıtması beklenen iPhone 8’in gerçeğe en yakın sızıntı videosu yayınlanmıştı. Şimdi ise iPhone 8’in iPhone 7 ve iPhone 7 Plus ile karşılaşma videosu yayınlandı.

Yeni Şafak ve
11:05 - 3/07/2017 Pazartesi
Güncelleme: 11:23 - 3/07/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
iPhone 8 ile iPhone 7 ve 7 Plus aynı video da görüldü.
iPhone 8 ile iPhone 7 ve 7 Plus aynı video da görüldü.

Apple’ın 10 yıla özel tanıtacağı yeni cihazı, özellikle ekran kasa oranı ile tüm iPhone severlerin dikkatini çekmeyi başardı. Cihaz hakkında paylaşılan sızıntı bilgiler ise kullanıcıların beklentilerinin oldukça artmasına neden oldu.

Geçtiğimiz günlerde OnLeaks ekibi, iPhone 8’in gerçeğe en yakın modelinin videosunu takipçileriyle paylaşmıştı. Yayınlanan videoda telefonun en dikkat çekici özelliği ise 5.8 inç ekran boyutuna sahip olacağı söylenen cihazın boyutları oldu. Bir Phablet boyutunda ekrana sahip cihazın sıradan bir telefon boyutlarına sığdırılması Apple kullanıcılarını bir hayli heyecanlandırmaya yetti.

Onleaks şimdi de iPhone 7 ve iPhone 7 Plus ile iPhone 8’i kıyasladığı videoyu takipçileri ile paylaşarak Apple yeni cihazının iPhone 7 ve iPhone 7 Plus’a göre nasıl görüneceğini takipçilerine sundu.


Yeni cihazın fabrika çizimlerinden edinilen bilgiye göre iPhone 7’ye kıyasla biraz daha kalın olacağı belirtiliyor. 143.50 x 71.03 x 7.46 mm ölçülerinde çıkması beklenen iPhone 8 ise tasarımı ile bu durumu hissettirmeyecek gibi görünüyor.


Yayınlanan videoya bakıldığında iPhone 8, 5.8 inç ekrana sahip olmasına rağmen, 4.7 inç boyuta sahip iPhone 7 ile nerede ise aynı boyutlara sahip. Cihazın yeniden düzenlenen ekran kasa oranı, Phablet severlerinde ilgisini büyük çoğunlukla toplarken, Plus kullanıcılarını da iPhone 8’e yönlendirecek gibi görünüyor. Fakat büyük batarya yüzünden Plus modelleri tercih eden kullanıcıları etkileyecek mi hala merak konusu.

Ayrıca yayınlanan sızıntı bilgilerde, parmak izi okuyucusunun nereye konumlandırıldığı hakkında her hangi bir belirti bulunmuyor. İlk başlarda cihazın arkasına yerleştirileceği söylenen parmak izi okuyucu şu an ne önde nede arka kısımda görünmüyor. Buda akıllara Apple’ın parmak izi okuyucuyu ekranın altına yerleştirmeyi başardı mı sorularını getiriyor. Durum o ki fiziksel olarak cihazın herhangi bir yerinde konumlandırılmış görünmeyen parmak izi okuyucu, ekran altına yerleştirilmiş gibi duruyor. 10 yıla özel cihazda kullanıcılarını büyük süprizler ile karşılamayı planlayan Apple, rakiplerine karşı bu teknoloji ile üstünlük sağlamayı hedefliyor da olabilir.

#Apple
#iPhone
#Onleaks
7 yıl önce