|

iPhone 8 ilk kez elde görüntülendi

ABD'li teknoloji lideri Apple, iPhone'un 10. yılına özel oldukça ses getirecek bir telefon piyasaya çıkarmaya hazırlanıyor. iPhone 8 veya iPhone X ismiyle tanıtılması beklenen telefon, çerçevesiz tasarımı ve 3D video kaydı yapabilen kamerasıyla dikkat çekiyor.

Yeni Şafak
11:57 - 25/04/2017 Salı
Yeni Şafak
Yeni iPhone ile birlikte ana ekran tuşu ve parmak izi tarayıcısı ekranın altına yerleştirilecek.
Yeni iPhone ile birlikte ana ekran tuşu ve parmak izi tarayıcısı ekranın altına yerleştirilecek.

Apple'ın, iPhone'un 10. yılına özel bambaşka bir telefon çıkarma hazırlığı içinde olduğunu biliyoruz. Bu telefonun iPhone 8 veya iPhone X adı altında piyasaya çıkacağı ifade ediliyor.

Bildiğimiz üzere ekran/çerçeve oranını bir hayli artıran LG G6 ve Galaxy S8 bu yıla adeta damga vurdu. İki telefon da telefonun kasasını büyütmeden ekranı büyütmeyi başardı. Çerçevesiz görünümle iki telefon da bir hayli ses getirdi.

İşte yeni iPhone'un da öncelikle ekran/çerçeve oranını artırılarak rakiplerinin önüne geçmesi bekleniyor. Bu doğrultuda gelen sızıntı bilgiler, Apple'ın neredeyse çerçevesiz bir akıllı telefon üzerinde çalıştığı yönünde.


Sızıntı bilgileriyle ünlü Twitter hesabı VenyaGeskin1, yeni iPhone'un maketini bu kez elinde görüntüledi. Twitter fenomeni, elinde tuttuğu iPhone 8'in Foxconn tarafından üretilen CNC model olduğunu söyledi.


Diğer taraftan paylaşılan başka fotoğraflar, yeni iPhone'un adeta piyasayı silip süpüreceğini gösteriyor. Çerçevesiz OLED ekran, 3-boyutlu çekim yapabilen çift arka kamera, ekranın altına entegre edilen parmak izi tarayıcısıyla yeni iPhone, bütünüyle başyapıt olacak gibi görünüyor.


#Apple
#iPhone 8
#iPhone X
7 yıl önce