|

iPhone 8 söylentileri yalan çıktı

Apple'ın bu yıl tanıtacağı telefonun kablosuz şarj destekli iPhone 8 olacağı iddiaları boş çıktı. Apple hakkında yayımladıkları raporları büyük ölçüde doğru çıkan Japon blog sitesi Mac Otakara, Apple'ın geleneği bozmayacağını ve iPhone 7s ve 7s Plus tanıtacağını açıkladı.

Yeni Şafak
11:37 - 13/02/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Apple'ın iPhone 7s ve 7s Plus'ı her yıl olduğu gibi özel bir etkinlikte eylül ayında tanıtması bekleniyor.
Apple'ın iPhone 7s ve 7s Plus'ı her yıl olduğu gibi özel bir etkinlikte eylül ayında tanıtması bekleniyor.

Son dönemde Apple'ın, iPhone'un 10. yılına özel bir telefon yapacağı söylentileri yayılmıştı. Yıllardır 'S' geleneğini sürdüren Apple'ın bu yıl bunu atlayacağı ve 7s yerine doğrudan iPhone 8'i piyasaya süreceği iddiaları ortaya atılmıştı. Üstelik bu telefonun OLED ekran, kablosuz şarj gibi Apple'ın uygulamakta direndiği özelliklere sahip olabileceği dillendirilmişti.



Fakat bu söylentilerin boş olduğu ortaya çıktı. Japon blog sitesi Mac Otakara'da açıklanan rapora göre, Apple geleneğini bozmayacak ve bu yıl eylül ayında iPhone 7s ve 7s Plus modellerini tanıtacak. Bu telefonlarda kablosuz şarj desteği ise olmayacak. Bu modellerin yanı sıra farklı olarak iPhone 7s Pro modelinin tasarlandığı ve bu telefonun OLED ekrana sahip olacağı ve alüminyum yerine cam gövdeye sahip olacağı ifade ediliyor.


  • Günümüzde birçok telefon üreticisi, özellikle amiral gemisinde kablosuz şarj desteği olmasına özen gösteriyor. Zira bu özellik, özellikle kablosuz şarj standlarında bir hayli kullanışlı oluyor. Apple ise Samsung'un yıllar önce geçtiği kablosuz şarj yeniliğine direnmekte ısrar ediyor.

Rapora göre yeni iPhone'larda bağlantı portu olarak USB-C kullanılacak. Bu gelişme iPhone 7s almak isteyenlerin muhtemelen hoşuna gitmeyecektir. Zira port değişikliği her zaman için sıkıntı oluşturan bir durum. Piyasadaki aksesuarların büyük çoğunluğu yeni telefonla uyum sağlamıyor. Haliyle ya diğer üreticilerin uyumlu aksesuar tasarlamasını beklemek ya da orijinal aksesuar temin etmek gerekiyor. Orijinal aksesuardaki tek sorun ise, Apple'ın ülkemizde uyguladığı yüksek fiyat politikası dolayısıyla aşırı yüksek satış fiyatları…






#iPhone 7s
#iPhone 8
#Apple
7 yıl önce