|

iPhone X'in Android'i taklit ettiği 6 özellik

Apple büyük bir tanıtım etkinliği ile 3 yeni modelini tanıttı. iPhone’un 10. Yılına özel olarak geliştirilen iPhone X modelindeki bir çok yenilik daha öncesinde Android cihazlarda bulunuyordu.

Yeni Şafak
16:30 - 20/09/2017 Çarşamba
Güncelleme: 16:32 - 20/09/2017 Çarşamba
Diğer
iPhone X
iPhone X

Apple'ın en gelişmiş modeli iPhone X hem fiyatı hem de özellikleriyle en çok konuşulan telefon oldu. Ancak iPhone X'te bulunan özelliklerin bir kısmı daha öncesinde Android cihazlarda kullanılmıştı.

İşte Apple’ın Android’i taklit ettiği 6 özellik:




Çerçevesiz Ekran

iPhone X’in ekranının üst kısmında bulunan çentik dışında ekran ön yüzün nerdeyse tamamını kaplıyor. Samsung’un S8, S8+ ve Note 8 modelleri de benzer ekranlara sahip.

Fiziksel Home Tuşu

Yeni iPhone X modelinde home tuşu artık bulunmuyor. Benzer bir durum son tanıtılan Android cihazlarda da mevcut.

OLED Ekran

iPhone X, OLED ekrana sahip ilk iphone modeli olarak tanıtıldı. Ancak Android telefonlar uzun bir süredir OLED ve AMOLED ekranlar kullanıyor. 

Kablosuz Şarj

Apple’ın yeni modelleri iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X kablosuz şarj özelliği olan ilk iPhone modelleri. Samsung, Nokia ve LG markalı telefonların yeni modelleri kablosuz şarj özelliğine sahipti. 

Yüz Tanıma

iPhone X ile gelen bir başka yenilik ise FaceID yani yüz tanıma sistemi. Ancak Lumia 950 ve 950 XL modellerinde bu özellik daha öncesinde bulunuyordu. 

OIS Destekli Çift Arka Kamera

iPhone X’in çift arka kamerası optik imaj sabitleme (OIS) desteği ile geldi. Ancak geçtiğimiz aylarda tanıtılan Galaxy Note 8’in arka kamerasında bu özellik bulunuyordu. 

#iPhone X
#Apple
#Android
7 yıl önce