|

iPhone X'un dudak uçuklatan tamir fiyatları

Apple’ın yeni amiral gemisi iPhone X, ABD’de 1000 dolarlık fiyatıyla çok fazla konuşuldu. Ülkemizde de 6.000 liranın üzerindeki satış fiyatıyla çıtayı oldukça yükseğe çekti. Ön satışa çıkan iPhone X’un garanti dışı tamir ücretleri neredeyse farklı bir markanın amiral gemisi modelleriyle eşit diyebiliriz.

Yeni Şafak
10:26 - 28/10/2017 Cumartesi
Güncelleme: 10:32 - 28/10/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
iPhone X'un ön siparişleri başladı.
iPhone X'un ön siparişleri başladı.

Apple ilk çıktığı zamanlarda ‘daha ucuza daha fazla’ mottosuyla yola çıkmıştı. Zamanla pazarlama stratejisi bu söylemin tam zıttı diyebileceğimiz bir kıvama geldi diyebiliriz.

Apple’ın 1.000 dolarlık amiral gemisi iPhone X’un ön siparişlerinin başlamasıyla beraber garanti dışı tamir ücretleri listesi de yayınlandı. Cihazın en pahalı parçası olan ekran, Samsung’tan satın alınıyor. Bu nedenle tamir ücreti de oldukça yüksek.

Yayınlanan fiyat listesine göre, garanti dışı ekran değişimde Apple’ın talep edeceği ücret ABD’de 279 dolar olarak belirlenmiş. iPhone X’un ekran dışında herhangi bir yerine gelecek ağır hasarlar sonucu ödeyeceğiniz tutar ise 549 dolar. Bu rakamlara göre eğer iPhone X’unuz hasar görürse tamir etmek yerine Google Pixel 2 satın alabilirsiniz. Aynı özellikler olmasa bile aynı klasmanda olan cihazlar diyebiliriz.

Piyasadaki en pahalı telefonlardan biri olan iPhone X’a sahip olacaksanız koruyucu kılıf alırken masraftan kaçınmamanızı öneriyoruz.




#iPhone X
#Apple
#Tamir fiyatı
6 yıl önce