|

iPhone’da sinir bozucu klavye hatası

Apple, iOS 11.1 ile birlikte iPhone'larda baş gösteren klavye hatasını düzeltmek için yeni güncelleme yayınladı. iOS 11.1.1 güncellemesiyle birlikte iPhone ve iPad'lerde iki büyük sorun gideriliyor. Klavyedeki 'YÖK' hatası ise hala devam ediyor.

Yeni Şafak
11:57 - 10/11/2017 Cuma
Güncelleme: 11:59 - 10/11/2017 Cuma
Yeni Şafak
Apple, mobil işletim sisteminin yeni sürümü iOS 11'i eylül ayında yayınlamıştı.
Apple, mobil işletim sisteminin yeni sürümü iOS 11'i eylül ayında yayınlamıştı.

Apple, geçtiğimiz günlerde iOS işletim sistemi için yeni bir güncelleme yayınlamış ve bazı değişiklerle performans iyileştirmeleri yapmıştı. iOS 11.1 ile birlikte iPhone ve iPad’lerin batarya performansında iyileşme gözlendi ve yeni emojiler eklendi. Bunun dışında birkaç yenilik daha eklenmiş fakat komik bir klavye hatası meydana gelmişti.


Yukarıdaki ekran görüntüsünde de görüldüğü üzere ‘i’ harfi yazıldığında Apple’ın klavye tahmininde ‘A ?’ gibi anlamsız bir ifade yer alıyordu. İşte Apple, iOS 11.1.1 güncellemesini yayınladı ve bu hatayı düzeltti.

Bunun yanı sıra ‘Hey Siri’ komutunun çalışmasını engelleyen bir hata daha düzeltildi. Yaklaşık 50 MB büyüklüğündeki iOS 11.1.1 güncellemesi,
Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme
adımları takip edilerek yüklenebiliyor.

Gelgelelim bu güncelleme, sistemdeki sinir bozucu bir hatayı düzeltmiyor. Bilindiği üzere iPhone’da bir süredir ‘yok’ yazıldığında otomatik düzeltme bunu ‘YÖK’ olarak çeviriyor. Bu sorun, Türkiye’deki pek çok iPhone kullanıcısının otomatik düzeltme özelliğini kapatmasına neden oldu.

iOS 11.1.1 güncellemesiyle birlikte bu hatanın da düzeltileceği öngörülüyordu fakat beklenen olmadı. Otomatik düzeltme özelliği açık olan iPhone’da ‘yok’ yazıldığında hala ‘YÖK’ olarak düzeltiliyor.


iPhone klavyesinde otomatik düzeltmeyi kapatmak için şu adımları takip edebilirsiniz:

  • 1. Ayarlar
  • 2. Genel
  • 3. Klavye
  • 4. Otomatik Düzeltme
  • 5. Kapalı
#Apple
#iPhone
#iOS 11.1.1
6 yıl önce