|

iPhone'un ekranı bu sefer değişiyor

10. yıla özel telefon piyasasını sallamak için hazırlanan Apple, iPhone ekranlarında önemli değişiklik yapmayı planlıyor. En azılı rakibi Samsung’tan 70 milyon OLED ekran sipariş ettiği iddia edilen firma, kullanıcılarına yepyeni bir tasarıma sahip telefon sunacak gibi görünüyor.

Yeni Şafak
13:48 - 4/04/2017 Salı
Güncelleme: 14:35 - 4/04/2017 Salı
Yeni Şafak
Apple'ın Samsung'tan 70 milyon adet OLED panel sipariş ettiği iddia edildi.
Apple'ın Samsung'tan 70 milyon adet OLED panel sipariş ettiği iddia edildi.

Akıllı telefonların ekran teknolojisindeki gelişme, telefon üreticilerini işbirliği yapmaya sürüklüyor. Özellikle bükülebilen, kavisli ekranlar ile birlikte telefon ekran teknolojisi olduğu gibi değişmek zorunda kaldı. Bükülebilen ekranlar için OLED ekran panellerine yönelen firmalar, dünyada bu panelleri en iyi üreten Güney Koreli iki teknoloji devlerii LG ve Samsung’a gözleri çevirdi.

Yeni telefonu için farklı bir tasarım planladığı iddia edilen Apple’da, OLED panellerin tedarik sürecinde iki Güney Koreli teknoloji devi arasında gidip geldi ve sonunda ABD’li firma kararını vermiş gibi görünüyor.

Sızdırılan bilgiler Apple bakıldığında Ünlü firma en azılı rakibi olan Samsung’tan OLED panelleri tedarik edeceği iddia ediliyor. 70 milyon adet ekran siparişi verdiği iddia edilen Apple’ın, bu sipariş ile iPhone 8’in satış rakamları konusunda da oldukça iddialı olduğu görünüyor. Ayrıca bu sipariş yeni iPhone modellerindeki ekran tasarımının da değişeceğine işaret ediyor.


Bu yıl Samsug’u tercih ettiği iddia edilen Apple'ın, ilerleyen yıllarda telefonları için ekran almayı sürdürür mü zaman gösterecek. Fakat normalin çok üstünde bir sipariş veren teknoloji devi, tabi ki bu kadar ekranı yedek parça ve diğer varyasyonlarda da kullanması muhtemel görülüyor.

Ayrıca The Nikkei'ye göre iPhone 8 modelleri su geçirmez bir yapıya ve kablosuz şarj mimarisine sahip olacak. Ancak aynı kaynağa göre şirket, henüz bazı ısınma sorunlarının üstesinden gelebilmiş değil.

#iPhone
#Apple
#Samsung
#OLED
7 yıl önce