|

İş arayanlar dikkat

Son dönemde olatalama adında yeni bir sistem kullanan hackerlar, LinkedIn platformu üzerinden özellikle iş arayanları hedef almaya başladı. Açtıkları sahte hesaplarla kullanıcıları aceleci davrandıran kötü niyetli kişiler, insanların bir anlık zaaflarını kullanarak kişisel bilgilerini ele geçirmeye çalışıyorlar.

Yeni Şafak
09:57 - 25/04/2017 Tuesday
Güncelleme: 10:07 - 25/04/2017 Tuesday
Yeni Şafak
Hackerlar, oltalama adını verdikleri yötem ile bu seferde iş arayanları hedef aldı.
Hackerlar, oltalama adını verdikleri yötem ile bu seferde iş arayanları hedef aldı.

Son dönemde oldukça artan hacker olayları ve yoğun bir şekilde gündeme gelen fidye saldırıları dünya çapında birçok maddi manevi zarar neden oldu. Şimdi ise oltalama adı verilen bir yeni saldırı yöntemi ortaya çıktı.

Bu saldırıların yeni hedefi ise 500 milyon kullanıcı sayısına ulaşan LinkedIn oldu. İş arayanların uğrak noktası olan bu platformda kötü niyetli insanlar, kullanıcıları tuzağa düşürmeyi amaçlayan sahte bir LinkedIn hesabı oluşturdu. Bu platformdan acil iş fırsatı başlığı ile açtıkları ilanlar üzerinden insanların zafiyetini kullanıyor ve ilanda yer verdikleri açıklamalarla da kullanıcıları aceleciliğe sevk ediyorlar.

Sonrasında aceleci davranan insanlar ise bir anlık dalgınlıkla e-postadaki sahte içeriği aktifleştirdiğinde bir kısım dosyaları şifreleniyor. Ayrıca bilgisayarın kontrolünü eline alan hackerler kişinin dosyalarına zombi haline getiriyor. Kontrolü ele geçiren hackerlar ise kullanıcıya ait kişisel bilgileri bu saatten sonra kolaylıkla elde edebiliyor.

Ülkemizde de son yıllarda oldukça sık kullanılan LinkedIn, söz konusu sorun yüzünden Türkiye’deki kullanıcıları da hackerlar hedef almış durumda. Bildiğiniz gibi en çok siber saldırıya maruz kalan ülkeler arasında ilk sıralarda yer alıyoruz. Şunları bilmeniz gerekiyor ki kötü niyetli bu kişilerin tuzağına düşmemek için öncelikli olarak internette bu tür içerikleri iyi incelememiz gerekir. İlk olarak maili gönderen kişiye bakılarak mailin geldiği yer teyit edilmeli. Mailin sahte olduğunun anlaşılması durumunda ise direk silinerek yok edilmesi gerekir.

#LinkedIn
#Hacker
#İş arayanlar
7 years ago