|

İşkence testleri başladı: Moto G ne kadar dayanıklı?

Motorola'nın çiçeği burnunda fiyat/performans canavarı Moto G'nin suyla imtihanı...

Yeni Şafak
00:03 - 31/07/2015 Cuma
Güncelleme: 00:28 - 31/07/2015 Cuma
Diğer

Motorola'nın satışına 2 gün önce başlanan fiyat/performans odaklı akıllısı Moto G girdiği ilk testten yüzünün akıyla ayrılmayı başardı.



Selefi Moto G 2014 ile ülkemizde çok ciddi bir satış başarısı yakalayan G 2015 bildiğimiz gibi kardeşinden farklı olarak IP x7 sertifikasına da sahip. Bunun anlamı suya karşı 1 metreye kadar 30 dk süreyle dayanıklılık arz etmesi.





Bakalım öyle miymiş..?




Evet; sağanak yağmur altında 5 dakika ve su dolu bir kabın içerisinde yarım saat. Sonuç: Bana mısın demedi!



Tavsiye eder miyiz?


Her şeyden önce Android güncellemeleri Nexus'ların hemen ertesinde ilk sıradan alıyor. 2GB RAM'e sahip, Snapdragon 410 yongaseti (HD çözünürlükle birlikte değerlendirdiğimizde) gayet iyi performans sunuyor, kamerası gerçekten iyi işler başarıyor ve bir de gördüğümüz gibi suya karşı da dayanıklı. Çift SIM desteği de cabası...





Açıkçası 180 dolarlık küçük kardeşi 8GB dahili hafıza ve 1GB RAM ile geldiğinden tavsiye etmiyoruz ama 200 dolarlık ağabeyi f/p tavsiye listemizdeki yerini aldı bile. Modelin ülkemizi girişi muhtemelen 850-900 TL seviyesinde gerçekleşir ki bu da kendisinin de selefi gibi oldukça başarılı bir satış performansına imza atacak oluşu demek.


#motorola
#akıllı telefon
#android
#moto g
9 yıl önce