|

İşte yeni Einstein

HARVARD Üniversitesi, Sabrina Gonzalez Pasterski’yi, fizikteki başarılarından ötürü ‘yeni Albert Einstein’ olarak gördüğünü açıkladı. Hiç erkek arkadaşı olmadığını açıklayan genç kız sigara ve alkol kullanmadığını, sosyal medyaya girmediğini ifade ediyor.

Yeni Şafak
16:24 - 29/08/2017 Salı
Güncelleme: 16:31 - 29/08/2017 Salı
Diğer
Sabrina Gonzalez Pasterski’yi, fizikteki başarılarından ötürü ‘yeni Albert Einstein’ olarak görülüyor.
Sabrina Gonzalez Pasterski’yi, fizikteki başarılarından ötürü ‘yeni Albert Einstein’ olarak görülüyor.

Yaşıtlarından farklı olduğunu anlatan Pasterski, hiç erkek arkadaşı olmadığını, sigara ve alkol kullanmadığını, sosyal medyaya girmediğini söylüyor.

Haber
türk'te yer alan habere göre ABD’nin Chicago kentinde doğan Pasterski, 14 yaşında kendi uçağını yapmış ve tek motorlu uçağı Michigan Gölü üzerinde uçurmuştu. Pasterski, ‘Kendi uçağını uçuran en genç insan’ çalışmasının 2 yıllık yapım sürecini Youtube’da paylaşmış, bu MIT için vize olmuştu.

Sosyal medya kullanmıyor

Yaşıtlarından farklı olduğunu anlatan Pasterski, hiç erkek arkadaşı olmadığını, sigara ve alkol kullanmadığını, sosyal medyaya girmediğini söylüyor. Pasterski, zamanını kuantum çekim döngüsünü, kara delikleri, uzay zamanını ve yerçekiminin zaman ile uzayı nasıl etkilediğini araştırarak geçiriyor. Genç fizikçi, şu an Harvard’da çalışmalarına müdahalede bulunulmaksızın, ‘tam akademik özgürlük’ altında doktora yapıyor.

#Sabrina Gonzalez Pasterski
#Albert Einstein
#kuantum
7 yıl önce