|

Jaguar E-Pace havada takla atarak rekor kırdı

Jaguar yeni kompakt SUV modeli E-Pace'i oldukça ilginç bir şekilde tanıttı. Tıpkı F-Pace modelinde olduğu gibi E-Pace'de de yeni bir rekor kıran Jaguar, aracına ne kadar güvendiğini kanıtlamış oldu.

Yeni Şafak
16:16 - 26/07/2017 Çarşamba
Güncelleme: 16:17 - 26/07/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Jaguar E-Pace, 270 derecelik açıyla hazırlanan platformda  15,3 metre mesafede takla atmayı başardı.
Jaguar E-Pace, 270 derecelik açıyla hazırlanan platformda 15,3 metre mesafede takla atmayı başardı.

İngiliz lüks otomobil üreticisi Jaguar’ın geçtiğimiz yıllarda SUV araçlara merak saldığı biliniyor. Geçtiğimiz yıl tarihinin ilk SUV modeli F-Pace’i dünya rekoruyla tanıtan şirket, F-Pace’in kardeşi E-Pace’i de yine bir dünya rekoruyla tanıttı.

Jaguar’ın kompakt SUV sınıfında ürettiği E-Pace için stüdyo hazırlandı ve aracın takla atması için gerekli hazırlıklar gerçekleştirildi. Guinness Rekorlar Kitabı yetkililerinin de yerini almasıyla Jaguar E-Pace’in gösterisi başladı.


Videoda da görüldüğü üzere E-Pace platforma başarılı bir şekilde girerek takla atmayı ve devamında zemine düzgün bir şekilde inmeyi başardı. Aracın Guinness Rekorlar Kitabına girmesi için 15 metrenin üzerinde takla atması gerekiyordu. 270 derecelik açıyla hazırlanan platformda Jaguar E-Pace 15,3 metre mesafede takla atmayı başardı ve böylece rekoru ele geçirmiş oldu.


#Jaguar
#E-Pace
#Guinness
7 yıl önce