|

Kawasaki'den ekran koruyucu robotu

Ünlü motosiklet üreticisi Kawasaki, akıllı telefonlara ekran koruyucu kaplaması için robot geliştirdi. duAro ismi verilen akıllı robot, 40 saniye içinde ekran koruyucu uygulamasını sorunsuz bir şekilde yapabiliyor.

Yeni Şafak
12:09 - 14/02/2017 Salı
Güncelleme: 12:09 - 14/02/2017 Salı
Yeni Şafak
Kawasaki duAro, akıllı telefonlara ekran koruyucu uygulamasını sorunsuz yapabiliyor.
Kawasaki duAro, akıllı telefonlara ekran koruyucu uygulamasını sorunsuz yapabiliyor.

Yeni bir akıllı telefon satın aldıktan sonra en sıkıntılı işlem ekran koruyucusu takmaktır. Birçoğumuz telefona ekran koruyucuyu yapıştıramadığı için işin uzmanlarından yardım alıyor. Zira genellikle koruyucuyu tamamen ortalamak zor oluyor ve uygulama sırasında hava baloncuğu kalıyor.



Fakat bazı durumlarda işin uzmanlarının da zorlandığını biliyoruz. İşte bu sorunları sıfıra indirecek makine ünlü Japon motosiklet üreticisi Kawasaki tarafından geliştirildi. Kawasaki'nin bu robotunun tek görevi akıllı telefonlara ekran koruyucusu takmak.





Yukarıdaki videoda gördüğümüz üzere, robotun bir kolu ekran koruyucuyu kaldırırken, diğeri de altındaki jelatini söküyor. Sonrasında yüzeyi temizlenen telefonun üzerine ekran koruyucu yapıştırılıyor ve hafif baskı uygulanarak işlem tamamlanıyor.



Bin bir emek zahmetle dakikalarca uğraşarak uyguladığımız ekran koruyucular, işte bu robot sayesinde 40 saniyede tamamlanıyor. duAro ismi verilen Kawasaki'nin marifetli robotu, bir gün içinde yüzlerce akıllı telefona ekran koruyucu uygulaması yapabiliyor.



#Kawasaki
#duAro
#Ekran koruyucu
7 yıl önce